Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 14 maart

Fryslân, 14-03-2008 o Politieberichten van donderdag 13 maart 07.00 uur t/m vrijdag 14 maart 07.00 uur.

Noordwolde: inbraak in winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Molenstraat. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen via een niet afgesloten deur. Uit het pand werd een geldbedrag van enkele honderden euros weggenomen. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 60-jarige inwoner van Wolvega aangifte.

Blesdijke: man ernstig gewond na ongeval
De politie heeft donderdagochtend het personeel van de ambulance en de traumahelikopter geassisteerd bij een ongeval in een stal van een boerderij aan de Nijksweg, waarbij een 29-jarige man ernstig gewond raakte. Het slachtoffer lag met een bebloed gezicht op de grond en was buiten bewustzijn. Zijn echtgenote vond hem en waarschuwde direct de hulpdiensten. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd, werd hij per traumahelikopter overgevlogen naar het UMCG in Groningen. Het is nog onduidelijk wat er in de stal is gebeurd.

Arum: politie ontmantelt hennepkwekerij
De politie heeft donderdagmiddag in een woning aan de Willem Westrastrjitte een hennepkwekerij ontmanteld. De agenten hadden het vermoeden dat er in de woning een hennepkwekerij zou zitten en daarom werd besloten om een nader onderzoek in te stellen. Eénmaal binnen vonden de agenten in een slaapkamer op de bovenverdieping een kwekerij met 96 hennepplanten. Alle planten en de apparatuur werden in beslaggenomen en vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de woning.

Bolsward: fietsster gewond na aanrijding
De politie heeft donderdagochtend op de Tramweg een aanrijding afgehandeld, waarbij een 25-jarige fietsster uit Bolsward gewond raakte. Een 51-jarige vrachtwagenchauffeur uit Boelenslaan zag bij het afslaan de fietsster over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam ten val en werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Bureau
Verkeerongevalanalyse stelt een nader onderzoek in.

Breezanddijk: 1500 euro boete na forse snelheidsovertreding De politie heeft donderdagochtend op de Afsluitdijk nabij Breezanddijk een 31-jarige automobilist uit het Deense Odder aangehouden. De bestuurder viel op omdat hij met hoge snelheid over de Afsluitdijk reed. Een onopvallende videosurveillanceauto van de politie zette de achtervolging in. Hierbij werd een gemiddelde snelheid van 253 kilometer gemeten. Uiteindelijk konden de agenten de Deense bestuurder een stopteken geven. De Deen verklaarde dat hij de nieuwe auto van zijn vriend even wilde uitproberen. De automobilist moest, na overleg met de officier van justitie, diezelfde ochtend een boete betalen van 1500 euro.

Wergea: automobilist en passagier gewond aanrijding
De politie heeft donderdagavond op de Wartensterdyk een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 19-jarig automobilist uit Garyp en zijn 16-jarige passagiere uit Veenwouden gewond raakten. De bestuurder verklaarde dat hij door een te hoge snelheid de macht over het stuur was verloren. Het voertuig belandde in de berm en sloeg over de kop. De twee inzittenden werden ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor vernieling
De politie heeft donderdagavond op De Kei een 14-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige had gezien dat de jongen met een kiezelsteen de ruit van een stadsbus vernielde. De buschauffeur waarschuwde politie. De getuige wist de naam en het woonadres van de jongen. De verdachte werd in zijn woning, na toestemming van zijn ouders, aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Johan Wagenaarstraat. Tussen donderdagochtend en donderdagmiddag kwam men vermoedelijk binnen door flipperen. Uit de woning werd een tas met daarin een laptop weggenomen. De 22-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor vernieling
De politie heeft donderdagavond in de Aert van der Neerstraat een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. De man, die vermoedelijk onder invloed van drugs verkeerde, had een ruit van een toegangsdeur van een flat vernield. De politie werd door buurtbewoners gewaarschuwd. De agenten hielden de verdachte aan en bracht hem over naar het ziekenhuis. De Leeuwarder had door de vernieling letsel opgelopen aan zijn voet. Na behandeling werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor diefstal koper De politie heeft donderdagavond in de Eikenstraat een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een bliksemafleider van een flat. Eén van de bewoners van de flat had de Leeuwarder betrapt, waarna hij er vandoor ging. De politie was snel met meerdere eenheden ter plaatse. Omdat de agenten beschikten over een goed signalement werd direct begonnen met een zoektocht. In een bosje nabij de Eikenstraat vonden de agenten twee tassen en een jas. De getuige wist de agenten te vertellen dat dit de jas van de koperdief was. In de jas zat een identiteitsbewijs met daarop de naam van de 26-jarige Leeuwarder. Toen de man niet veel later zijn spullen uit de bosjes wilde halen werd hij aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Bolsward: inbraak in winkel
De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Snekerstraat. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de winkel werd een grote hoeveelheid sigaretten weggenomen. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 57-jarige inwoner van Bolsward aangifte.