Persberichten stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht, 14-03-2008

Autokraker op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft met een autokraakacties een man op heterdaad aangehouden toen hij bij een auto een inbraak pleegde.

Tijdens een lokautoactie heeft de politie op diverse locaties binnen het district Utrecht noord een man aangehouden. Rond 14.20 uur zagen agenten een man zich verdacht gedragen in de omgeving van de lokauto die geparkeerd stond op de Boorstraat. Plotseling sloeg de man een ruit van de auto in en wilde apparatuur wegnemen. De agenten grepen in en konden de

27-jarige man uit Utrecht aanhouden. De verdachte bleek een veelpleger te zijn. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Op de Goeman Borgesiuslaan heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij een inbraak in een woning had gepleegd.

Door getuigen werd rond 23.30 uur naar de politie gebeld omdat men dacht dat er ingebroken werd in een woning aan de Goeman Borgesiuslaan. Ter plaatse hoorde een agent met een politiehond glasgerinkel aan de achterzijde van de woning. Op het moment dat hij aan de achterzijde was, zag hij een man wegrennen. De agent riep naar de man dat hij moest stoppen. Omdat de man bleef rennen, riep de agent dat hij zijn hond ging loslaten.

Hierop dook de verdachte naar de grond en riep naar de agent dat hij zou blijven liggen. De politiehond werd niet losgelaten en man kon worden aangehouden. Een mogelijke medeverdachte kon ontkomen. De 21-jarige verdachte uit Utrecht had inmiddels een gouden ketting uit de woning gehaald.

Mannen aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie drie personen aangehouden omdat zij rondreden in een gestolen auto.

Getuigen belden omstreeks 23.50 uur naar de politie omdat men in de omgeving van de Ebrodreef aan het rondscheuren was met een auto. Ter plaatse trof de politie een aantal jongeren aan maar geen rondscheurende auto. Kort daarna werd de politie wederom gebeld omdat getuigen op de Taagdreef hadden gezien dat drie personen uit de bewuste auto waren gestapt en naar de bushalte waren gelopen. Ter plaatse heeft de politie het drietal aangehouden omdat bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De verdachten -17, 18 en 19 jaar allen uit Utrecht werden voor verhoor ingesloten.

Aangehouden voor rijden onder invloed

UTRECHT Op het Westplein heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten ter hoogte van het Westplein een bestuurder door het rode verkeerslicht rijden. De 34-jarige chauffeur kreeg een stopteken. Al snel bleek dat de man niet meer in het bezit was van een rijbewijs omdat hij al eerder onder invloed was aangehouden. De man weigerde een blaastest af te leggen. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Omdat de man niet wilde meewerken aan de ademanalyse kreeg hij een algeheel rijverbod van 24 uur opgelegd. Met een proces-verbaal werd hij weer naar huis gestuurd.