AutoRai

Nissan Murano E10: groene crossover

(3/14/2008)
Nissan neemt met de Murano E10 deel aan praktijktests bedoeld om de haalbaarheid van E10 in autoâs te meten. E10 is een groene brandstof die uit 10 procent bio-ethanol en 90 procent benzine bestaat.

De presentatie van de Nissan Murano E10 is in lijn met het Nissan Green Program 2010. Dit plan richt zich op de ontwikkeling van nieuwe technologieën, producten en services die moeten leiden tot een wereldwijde reductie van CO2-uitstoot door autoâs, schonere emissies en meer hernieuwbare brandstoffen.

Met de Murano E10 zet Nissan een flinke stap voorwaarts in de ontwikkeling en promotie van biobrandstoftechnologie. De populaire crossover Murano neemt in thuisland Japan deel aan een haalbaarheidsonderzoek naar de toepassingsmogelijkheden van E10 in autoâs. De resultaten daarvan leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van aandrijflijnen die geschikt zijn voor de biobrandstof E10.

Primeur
De Murano E10 betekent een primeur voor Nissan. Nissan is met deze Murano namelijk de eerste autofabrikant in Japan die een auto heeft die geschikt is voor E10 én die voldoet aan alle eisen die het Japanse ministerie van Land, Infrastructuur en Transport aan deze voertuigen stelt. Wereldwijd ondersteunt Nissan onderzoek dat gerelateerd is aan de verbrandingskwaliteiten en emissies van motoren die geschikt zijn voor E10. Nissan heeft nog geen plannen om de Murano E10 naar Europa te exporteren.

In de Verenigde Staten levert Nissan de fullsize pick-up Titan en de SUV Armada die beide geschikt zijn voor E85: een biobrandstof met 85 procent bio-ethanol. Nissan blijft biobrandstoftechnologie promoten, waar ook ter wereld.