Gemeente Gilze en Rijen

KIDS Sport in de gemeente Gilze en Rijen

Kinderen moeten meer bewegen

Iedereen praat over het belang van bewegen voor kinderen. In onze gemeente praten we er niet alleen over, maar wordt er dagelijks gesport en bewogen! Waar dat gebeurt? Natuurlijk bij de (in totaal bijna honderd) sportverenigingen en sportorganisaties binnen onze gemeente. En ook tijdens de lessen lichamelijke opvoeding op de basisscholen.

Door het project KIDS Sport maken alle leerlingen uit de groepen 4 en 5 van de basisscholen kennis met judo, badminton, basketbal, volleybal en nog veel meer. De gemeente heeft hiervoor sportmaterialen aangeschaft, zodat de kinderen ook met "echte" judopakken bijvoorbeeld kunnen sporten. Daarnaast proberen de verenigingen hun steentje bij te dragen; zij verzorgen de KIDS- sportlessen op school. Wie kan het immers beter voordoen dan de sporter zelf?

Vakleerkracht
Naast het KIDS Sport project, heeft de gemeente als proef ook een vakleerkracht lichamelijke opvoeding op een vijftal basisscholen ingezet. Lieke van Engelen verzorgt dit schooljaar de lessen lichamelijke opvoeding op De Brakken, Sint Jozef, Sint Anna, De Wildschut en De Bolster. De eerste reacties van de groepsleerkrachten, kinderen en directies van de basisscholen zijn heel erg positief. Ook de leden van de Commissie Samenleving gaven aan gecharmeerd te zijn van dit project.

Waarom? Omdat er concreet iets gebeurt, je ziet het enthousiasme van de kinderen tijdens de gymlessen, de bewegingsintensiteit tijdens de gymlessen van Lieke ligt hoog.

Kinderen moeten meer bewegen?
Dat is niet alleen een kwestie van praten, maar vooral van doen!