Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 maart 2008

Bromfietser gewond bij aanrijding auto

Enschede

Een 18-jarig meisje uit Enschede raakte op 13 maart rond 08.15 uur gewond toen zij op de Lonnekerbrugstraat tegen de auto van een 40-jarige man uit Enschede botste.

Op 13 maart, rond 08.15 uur, reed een 18-jarige bromfietser uit Enschede op de Lonnekerbrugstraat. Zij kwam uit de richting van de Kanaalstraat. Achter haar in dezelfde richting reed een 40-jarige automobilist uit Enschede. De automobilist haalde de bromfietser links in op het moment dat de bromfietser linksaf sloeg. De automobilist probeerde nog uit te wijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De bromfietser raakte door de aanrijding gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De beschadigde auto werd afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op. (08-032067)

Fietser gewond bij aanrijding auto

Almelo

Een 58-jarige fietser raakte op 13 maart rond 17.50 uur gewond toen hij op de kruising Rohofstraat-Aastraat geen voorrang kreeg van een 75-jarige automobiliste uit Almelo.

Op 13 maart, rond 17.50 uur, fietste een 58-jarige inwoner van Almelo over de Aastraat. Op de kruising Aastraat-Rohofstraat sloeg hij linksaf de Rohofstraat in. Daarbij werd hij aangereden door een 75-jarige automobiliste uit Almelo die de haar van rechts naderende fietser geen voorrang verleende. De fietser kwam daarbij ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De fietser bleek alcohol gedronken te hebben. Hem is een bloedproef afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (08-032335)

Politie ziet aanrijding gebeuren

Almelo

Een 53-jarige inwoner van Almelo reed op 13 maart rond 12.45 uur een pas geplante boom aan de Stins aan en reed na de aanrijding door. Politiemensen waren getuige van deze aanrijding en hielden de bestuurder aan.

Op 13 maart, rond 12.45 uur, zagen surveillerende politiemensen dat de bestuurder van een personenauto op de Stins een pas geplante boom aanreed en na de aanrijding doorreed zonder zijn identiteit behoorlijk bekend te maken. De politiemensen volgden direct deze bestuurder en hielden hem staande. Het bleek een 53-jarige Almeloër te zijn. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek hij nog voor ruim E 280 euro aan boetes open te hebben staan. De politie maakt proces-verbaal op voor het verlaten van de plaats ongeval en het rijden zonder rijbewijs. De boetes werden door de verdachte betaald. (08-032140)

Trekker en daarna oplegger gestolen

Enschede

Op 13 maart rond 01.20 uur, werd vanaf een bedrijventerrein aan het Transportcentrum in Enschede een trekker gestolen. Op camerabeelden was te zien dat deze trekker een oplegger voortbewoog die bleek te zijn gestolen bij een ander bedrijf aan het Transportcentrum.

Op 13 maart rond 01.20 uur werd vanaf een bedrijventerrein aan het Transportcentrum in Enschede een trekker gestolen. Deze trekker werd door het bedrijf uitsluitend gebruikt voor het verplaatsen van opleggers op het eigen terrein van het bedrijf. Op camerabeelden was te zien dat deze trekker toen hij het terrein afreed, een oplegger voortbewoog. Deze oplegger bleek te zijn gestolen bij een ander bedrijf aan het Transportcentrum. De oplegger was geladen met rollen blik. De trekker is van het merk DAF en was voorzien van het kentekenVN-75-JK, wit van kleur en had het logo VSW op het portier. De achtervelgen van deze trekker zijn opvallend wit. De oplegger was van het merk Pacton, met het kenteken OD-29-DY en was voorzien van een rood-wit zeil, met daarop de naam Haarman.

Mensen die informatie hebben over deze diefstallen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 (08-032248 en 08-032224)

Dodelijke aanrijding A 35 (aanvulling)

Enschede

Op 13 maart, rond 21.00 uur vond op de A 35 een eenzijdig ongeval plaats, waarbij één persoon dodelijk gewond raakte en drie anderen zwaar gewond. Onderstaand cursief gedrukt persbericht werd daarover eerder verzonden.

Uit onderzoek is gebleken dat de verongelukte auto werd bestuurd door een 20-jarige man uit Goor die bij de aanrijding zwaar gewond raakte. Naast hem zat een 19-jarige man uit Goor die bij de aanrijding kwam te overlijden. De beide achterpassagiers waren een 18-jarige en een 19-jarige man ook uit Goor. Zij raakten beiden gewond ten gevolge van deze aanrijding en zijn net als de 20-jarige chauffeur, met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van Politie Twente stelt een onderzoek in naar de toedracht van deze aanrijding. (08-032419)

Dode en drie gewonden bij verkeersongeluk A35 Enschede
Bij een eenzijdig verkeersongeluk op de A35 tussen Enschede en Hengelo is donderdagavond tegen 21.00 uur een man om het leven gekomen. Het slachtoffer zat naast de bestuurder van de auto. De bestuurder zelf en twee andere inzittenden zijn met verschillende verwondingen naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, wordt momenteel door de politie onderzocht. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de auto op een gegeven moment een stuurcorrectie op de snelweg moeten toepassen. De auto is vervolgens in een slip geraakt, van de snelweg geraakt en tegen een boom gebotst.

Door het ongeluk en het onderzoek van de verkeerspolitie is de A35 van Enschede naar Hengelo tot laat in de avond afgesloten geweest. Rond 23.15 uur is de weg weer voor het verkeer opengesteld.

tel.: 053-4555588


---- --