Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Politie start onderzoek na gewapende overval

Publicatiedatum: 14-3-2008 10:33:44

N.B. Dit is een herhaling van een gisteravond laat geplaatst bericht:

ARNHEM - De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een bedrijf op de Vlamoven in Arnhem. Deze vond plaats op 13 maart rond 20.40 uur. Niemand raakte gewond.

Op dat moment kwamen drie gemaskerde mannen binnen die de aanwezige vier medewerkers en drie klanten met een slagwapen en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp dwongen op de grond te gaan liggen. De drie namen daarop van diverse aanwezigen horloges en portemonnee af. Ook wist men personeel er toe te bewegen om een geldbedrag van enkele honderden euro's af te geven. Kort daarna vertrokken de mannen in onbekende richting.
De politie is een zoektocht begonnen en startte direct een onderzoek naar de toedracht. Zo werden getuigen opgevangen en gehoord.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 14-3-2008 10:31:36

ARNHEM - Bij een verkeersongeval op de Volkerakstraat in de wijk Presikhaaf in Arnhem is donderdagochtend een twintigjarige vrouw uit die stad gewond geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks half tien op haar bromfiets over het fietspad toen ze merkte dat een geparkeerde bestelauto de weg blokkeerde. De vrouw reed daarop de hoofdrijbaan op maar kwam daarbij terecht op de verkeerde weghelft. Op dat moment kwam een auto met aanhanger haar tegemoet rijden. De bestuurder, een 56-jarige stadsgenoot, probeerde een aanrijding te voorkomen maar de bromfietsster raakte desondanks de aanhanger. De vrouw is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht.
(08-035937)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man belandt in ziekenhuis bij snoeien bomen

Publicatiedatum: 14-3-2008 10:31:02

ARNHEM - Een 27-jarige man uit Kleve is donderdagochtend in het ziekenhuis beland nadat hij tijdens snoeiwerkzaamheden een boom op zich had gekregen. Dat gebeurde rond half negen op de Koningsweg in Arnhem. Een collega van het slachtoffer was bezig met de boom om te zagen. Toen die vervolgens omviel volgde hij niet de verwachte route. De ongeveer 15 cm dikke stam kwam daarbij gedeeltelijk op het slachtoffer terecht. De man had geen zichtbare verwondingen maar is wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht. (08-035868)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers belaagd door straatrovers

Publicatiedatum: 14-3-2008 10:29:35

ARNHEM - Twee Arnhemmers van veertien en zeventien jaar zijn donderdagavond in de wijk Kronenburg belaagd door twee straatrovers. Beide slachtoffer zouden volgens hun verklaring rond acht uur nabij de parkeergarage van winkelcentrum Kronenburg door twee jongens zijn vastgepakt. Onder dreiging met geweld wisten ze de mobiele telefoon van een van de slachtoffers buit te maken. Daarbij zou ook gedreigd zijn met een scherp voorwerp, vermoedelijk een mes. Volgens beide slachtoffers waren er omstanders die het voorval hadden gezien maar kennelijk niet ingrepen. Het zou gaan om twee jongens van ongeveer zeventien jaar met een Zuideuropees of Noordafrikaans uiterlijk. Een van hen droeg een rood petje. Van de ander is bekend dat hij een opvallend scheve mond had en een litteken van zijn linkeroog naar zijn mond waar nog hechtingen inzaten. De politie roept getuigen op te reageren via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(08-036332)

De politie in het district Arnhem-Veluwezoom maakt korte metten met straatrovers. Het aanhouden van verdachten van berovingen op straat heeft dan ook topprioriteit. Het onlangs wederom opgerichte straatroofteam onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al eerder successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gravenaar aangehouden na mishandeling cafébezoeker
Publicatiedatum: 14-3-2008 10:28:27

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Varkensstraat een negentienjarige jongen uit Grave aangehouden wegens mishandeling. De man zou het in een uitgaansgelegenheid aan de stok hebben gekregen met een 27-jarige man uit Noordwijk. De Gravenaar zou daarbij het slachtoffer hard op het gezicht hebben geslagen. De Noordwijker had daar aan flinke bloedneus bij opgelopen. Personeel van de zaak greep daarbij in en haalde de politie erbij. Die hield de Gravenaar aan. De man bleek militair te zijn en is voor verder onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.
(08-036423)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Lobithenaar opgepakt wegens baldadigheid

Publicatiedatum: 14-3-2008 10:27:23

ARNHEM - Een zeventienjarige jongen uit Lobith is donderdagavond door de Arnhemse politie opgepakt wegens baldadigheid. De knaap wordt ervan verdacht over een geparkeerde auto te hebben gelopen. Een getuige zag dat en waarschuwde de politie, die de jongen kort na de melding in de kraag kon vatten. Op de bewuste auto stond een schoenspoor dat overeen bleek te komen met de zolen van de Lobithenaar. Die ontkende echter over de auto te hebben gelopen. De knaap is later na verhoor vrijgelaten.
(08-036287)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongens aangehouden na graffiti

Publicatiedatum: 14-3-2008 10:26:15

VELP - Twee jongens zijn donderdagavond op de Gruttostraat in Velp door de politie aangehouden wegens vernieling door middel van graffiti. De twee, een zestienjarige Arnhemmer en een zeventienjarige jongen uit Rozendaal, werden omstreeks kwart over elf aangetroffen nabij een skatebaan, waar volgens getuigen graffiti zou zijn aangebracht. Agenten troffen daar inderdaad een afbeelding van ongeveer vier bij een meter en een aantal spuitbussen. Bij een zoektocht zagen agenten de beide jongen op de grond liggen die bij het zien van de politie op de vlucht sloegen. Beiden konden echter door de agenten worden achterhaald. De twee zijn voor verhoor ingesloten. Door de gemeente Rheden is inmiddels aangifte gedaan. (08-036398)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053