Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 14-03-2008

Autokraker

NIEUWEGEIN Een 15-jarige jongen uit Nieuwegein werd op donderdagochtend 13 maart aangehouden op verdenking van het plegen van een autokraak.

Rond 18.10 uur kreeg de politie de melding van een autokraak op de Jan van Scorelhage. Een buurman zou de achtervolging op de verdachte hebben ingezet. Vervolgens werd gemeld dat de verdachte op een schuurdak zou zitten en dat hij omsingeld was door omstanders.

Ter plaatse werd de verdachte, een 15-jarige jongen uit Nieuwegein, door agenten in een tuin aangehouden. Hij bleek in een auto te hebben ingebroken. Getuigen waren achter hem aangegaan, waarbij hij via schuurdaken en via enkele tuinen probeerde te vluchten. Zijn vluchtweg werd echter door de getuigen afgesloten.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De 43-jarige Nieuwegeinse eigenaar deed aangifte van de autokraak. Van de auto was een ruit ingeslagen en het navigatiesysteem was gestolen.

Verkeerscontrole

VIANEN Donderdagmiddag 13 maart heeft de politie tussen 14.45 uur en 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Stuartweg.

Hierbij werd zeven keer een bekeuring uitgeschreven. Tijdens de controle zagen agenten een 21-jarige man uit Nieuwegein, een bekende van de politie, die nog een vonnis van 90 dagen open had staan. Bovendien bleek de man na controle een kleine hoeveelheid vermoedelijk harddrugs bij zich te hebben. De man is overgebracht naar het bureau en hij zal zijn straf uit moeten zitten.

Fietsers door rood

NIEUWEGEIN Donderdag 13 maart, tussen 15.00 en 16.00 uur, heeft de politie een verkeerscontrole gehouden aan de Vreeswijksestraat. In totaal zijn 20 bekeuringen uitgeschreven voor het door rood fietsen.