Politie Haaglanden

Persberichten 14 maart

Haaglanden, 14-03-2008

Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Den Haag De politie hield donderdag 13 maart om 16.30 uur vier Hagenaars (21-26 jaar) aan op verdenking van winkeldiefstal. Het viertal werd bij een winkel aan de Grote Markt gesnapt op het moment dat zij met een aantal artikelen de winkel verlieten zonder daarvoor te betalen. Op aanwijzingen van de beveiliging konden zij worden achterhaald en aangehouden.

Cameratoezicht snapt fietsendief
Den Haag Medewerkers van het cameratoezicht zagen donderdag 13 maart op de monitor hoe een man vanaf de Stationsweg een fiets wegnam. Zij waarschuwden direct een surveillance-eenheid die de 21-jarige verdachte wist te achterhalen. De man is een veelpleger en wordt vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Op gestolen brommer
Den Haag Een motoragent hield donderdag 13 maart om 19.00 uur een 17-jarige Hagenaar aan. De jongen reed met een bromfiets over De Heemstraat en reed bijna de motoragent aan. Toen hij de bromfiets aan een nadere controle onderwierp, bleek de bromfiets eerder deze maand te zijn gestolen. De bestuurder en de 13-jarige bijrijder moesten mee naar het bureau. De 17-jarige kreeg een proces-verbaal wegens heling.

Man valt van ladder
Den Haag Een 60-jarige glazenwasser is donderdag 13 maart omstreeks 11.00 uur naar het ziekenhuis vervoerd, nadat hij voor een woning aan de Laan van Meerdervoort van een ladder was gevallen en twee meter naar beneden tuimelde. De schouder van het slachtoffer bleek uit de kom en moest in het ziekenhuis weer teruggezet worden.

Voor de ogen van de agenten
Den Haag Een 31-jarige man negeerde op zijn scooter op donderdag 13 maart omstreeks 21.35 uur, voor de ogen van enkele politieagenten het rode verkeerslicht op de kruising De La Reyweg met de Dierenselaan. Na een korte achtervolging kon de besturder op de Regentesselaan worden aangehouden. Uit controle van de gegevens bleek dat de man geen rijbewijs had. Tevens was de scooter niet verzekerd en had het voertuig ook geen kenteken. De man kreeg voor deze overtredingen een bekeuring.

Eén halen, twee niet betalen
Den Haag Een 45-jarige winkeldief betaalde in de winkel aan het De Savornin Lohmanplein op 14 maart om 16.00 uur een blikje bier, maar nam nog twee flesjes bier mee zonder te betalen. De beveilging hield hem aan en droeg de man over aan de politie. Hij kreeg een bekeuring van 140 euro.

346 automobilisten op de bon
Den Haag Op de Loevesteinlaan en op de Binckhorstlaan controleerde de politie op 13 maart de snelheid van het voorbij rijdende verkeer. Op de Binckhorstlaan werd de snelheid van 9.00 uur tot 12.30 uur gemeten. Van de 1544 passanten kunnen 316 (20%) een bekeuring op de deurmat verwachten. De hoogst gemeten snelheid was 104 km/u. Op de Loevesteinlaan werd van 12.30 tot 16.30 uur gemeten. Hier reden slechts 30 bestuurders (4%) van de 735 passanten te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Alcoholcontrole
Leidschendam De politie controleerde vrijdagochtend 14 maart tussen 00.30 en 02.30 uur het autoverkeer op de Noordsingel. Zevenendertig automobilisten moesten een blaastest afleggen. Slechts een daarvan, een 23-jarige Leidschendamse, had te veel gedronken. Zij blies als beginnend bestuurder 125 ugl en kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Vergeten te betalen
Voorburg Een 40-jarige Hagenaar deponeerde op donderdag 13 maart omstreeks 16.00 uur, tijdens het winkelen de gewenste artikelen niet in een winkelwagentje, maar in de binnenzakken van zijn kleding. Dat dit vragen om narigheid was, bleek bij de kassa van een supermarkt aan de Koningin Julianalaan. De Hagenaar vergat een pot gel af te rekenen, waarna hij door winkelpersoneel werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij kreeg een proces-verbaal en kan door het betalen van een boete verdere strafvervolging voorkomen.

Achtervolging eindigt in Wassenaar
Den Haag/Wassenaar De politie hield donderdag 13 maart om 20.20 uur na een achtervolging een 41-jarige motorrijder uit Wassenaar aan. De man negeerde in het centrum van Den Haag ter hoogte van het Malieveld een stopteken van de politie. Hij ging er met hoge snelheid vandoor en negeerde daarbij verschillende stoplichten. Een motoragent en verschillende surveillancewagens achtervolgden de man over de Zuid Hollandlaan, Benoordenhoutseweg en Rijksstraatweg. De snelheden liepen daarbij op tot 140 km/u. Bij knooppunt Den Deijl, werd de man uiteindelijk tot stoppen gedwongen en hielden de agenten hem aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Lesauto rijdt brommer aan
Rijswijk Een 17-jarige jongen uit Den Haag reed donderdag 13 maart om 12.30 uur tijdens zijn rijles tegen een brommer aan. Op de kruising van het Jaagpad en de Limpergstraat, reed een bromfietsster (55 jaar uit Voorburg) midden op de rijbaan. De lesauto had slecht zicht op de rijbaan, waardoor de botsing ontstond. De bromfietsster liep letsel op. De politie onderzoekt de toedracht.

Inbrekers betrapt
Rijswijk Een getuige belde donderdag 13 maart de politie, omdat er werd ingebroken in een woning aan de Jacob van der Wielenlaan. Agenten zagen twee jongens die aan het signalement voldeden in de richting van de Huis te Landelaan lopen. Op het moment dat de agenten hen aanspraken, namen ze de benen. In het Bous de Jongpark konden de agenten ze aanhouden. De identiteit van de jongens en hun eventuele betrokkenheid bij de inbraak wordt nog onderzocht.

Heel wat mis
Delft Een 34-jarige man uit Delft kreeg donderdag 13 maart om 21.45 uur een verschillende processen-verbaal. Hij startte op de Provinciale weg zijn bromscooter zonder helm, waarop surveillerende agenten hem aaspraken. Bij het gesprek roken zij een sterke alcohollucht, en blies de man 450 ugl. Ook bleek het rijbewijs van de man ongeldig verklaard. Op het politiebureau kwamen er ook nog eens vier verpakkingen cocaine uit zijn broekzak en bleek hij nog een tweetal boetes open te hebben staan.

Aan de wandel met gestolen verkeersbord en straatnaambord Delft Twee Delftenaren (24-25 jaar) zijn vrijdag 14 maart om 2.50 uur s nachts betrapt met een gestolen verkeersbord en een straatnaambord. Surveillerende agenten zagen op het Abtswoudsepad een groep fietsers, waarvan twee de borden droegen. Het tweetal verklaarde dat ze de borden van medestudenten hadden gekregen. Na hun aanhouding mochten ze met een proces-verbaal voor baldadigheid het politiebureau weer verlaten.

Bejaarde vrouw betrapt op winkeldiefstal
Zoetermeer De politie hield donderdag 13 maart om 11.15 uur een 78-jarige vrouw uit Zevenhuizen aan voor winkeldiefstal. De vrouw had in een supermarkt in de Dorpsstraat een paar boodschappen afgerekend en een ander deel zonder betalen in haar tas gestopt. Het winkelpersoneel ontdekte de diefstal. Toen zij de vrouw aanspraken, ontstond er ruzie. Hierbij zou de vrouw een personeelslid hebben geslagen. De politie onderzoekt de zaak. De vrouw is aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder dronken op A12
Zoetermeer Een 19-jarige beginnend bestuurder uit Delft werd vrijdag 14 maart om 01.00 uur s nachts betrapt op dronken rijden op de A12. De automobilist stond ter hoogte van Zoetermeer met zijn auto op de vluchtstrook geparkeerd. Surveillerende agenten namen polshoogte. De bestuurder vertelde dat zijn motor raar deed en dat hij daarom langs de kant van de weg was gestopt. Ook had de auto schade aan de voorkant. De Delftenaar vertelde dat hij in de buurt van zijn woning ergens tegenaan was gereden, maar hij kon zich niet precies herinneren wat hij had geraakt. De agenten lieten de man daarop blazen. Daaruit bleek dat hij veel te veel had gedronken en de Delftenaar werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 740 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs van de man is ingenomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Uit onderzoek bleek verder dat hij met zijn auto een grote bloembak had aangereden in de buurt van zijn woning.

Jongen beroofd en mishandeld, politie zoekt getuigen Zoetermeer Een 17-jarige jongen uit Zoetermeer is donderdag 13 maart om 12.00 uur op de Du Meelaan ter hoogte van de loopbrug door drie jongens geschopt, geslagen en beroofd. De daders namen zijn mobiele telefoon en zijn portemonnee mee. Het slachtoffer had woensdagavond ruzie gehad met de dezelfde drie jongens op station Palenstein. Volgens het slachtoffer was hij toen ook door hen geschopt en geslagen. De politie komt graag in contact met getuigen van de beroving op donderdag 13 maart of de ruzie op woensdagavond 12 maart. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000.