Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Vijf jongens aangehouden na stenen gooien

Publicatiedatum: 14-3-2008 11:03:22

EDE - De politie heeft donderdagavond rond half negen drie jongens van zestien en een jongen van vijftien uit Ede en een zeventienjarige jongen uit Haarlem aangehouden op verdenking van vernieling. De politie kreeg een melding van een beveiligingsmedewerker van een bedrijf aan de Doctor Hartogsweg die gezien had dat de jongens met stenen aan het gooien waren. Ter plaatse trof de politie de jongens op het terrein van het bedrijf aan. Ze werden aangehouden en zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. (08-036293)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar krijgt rijverbod na ongeval

Publicatiedatum: 14-3-2008 11:02:22

BENNEKOM - Een 31-jarige man uit Ede is donderdagavond rond kwart voor negen aangehouden nadat hij betrokken was geweest bij een ongeval op het kruispunt Commandeursweg/Molenstraat. De automobilist zou op het kruispunt geen voorrang hebben gekregen van een 54-jarige automobilist uit Bennekom. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de Edenaar een hoofdwond opliep. Beide bestuurders werden onderworpen aan een alcoholcontrole (botsen is blazen), waarbij de automobilist uit Ede werd aangehouden omdat hij teveel gedronken had. Ademonderzoek wees uit dat de man met een promillage van 0,93 (bijna twee keer de toegestane hoeveelheid) achter het stuur had gezeten. De man kreeg een rijverbod opgelegd en er werd proces - verbaal tegen hem opgemaakt. (08-036305)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 14-3-2008 11:01:06

WAGENINGEN - In een woning in Wageningen heeft de politie donderdagochtend rond elf uur een 44-jarige man uit Wageningen aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 36-jarige ex-vriendin. De vrouw zou door de Wageninger geslagen zijn. Het stel had woensdagavond ruzie gehad, waarop de man donderdagochtend terug naar de woning van het slachtoffer kwam om verhaal te halen. Toen de man eenmaal binnen was zou er weer ruzie ontstaan zijn waarbij hij de vrouw mishandeld zou hebben. Vervolgens ging hij er vandoor, maar kwam hij even later weer terug om spullen op te halen. Omdat de vrouw de man niet binnenliet, zou hij hard op de ramen geslagen hebben en tegen de deur aan hebben getrapt. Hierop belde de vrouw de politie. Korte tijd nadat de politie gearriveerd was bij de woning, kwam de man voor een derde maal terug. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

(08-035975)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongeren aangehouden na vernielingen

Publicatiedatum: 14-3-2008 10:57:49

EDE - De politie heeft donderdagmiddag rond vier uur acht jongeren uit Ede aangehouden op verdenking van vernieling. De politie kreeg een melding van een getuige die gezien had dat zij speeltoestellen in een speeltuin aan de Pienemanstraat aan het vernielen waren. Ter plaatse trof de politie de groep jongeren (vier jongens en vier meisjes) aan die aan het signalement voldeden. Agenten zagen dat een houten hek vernield was. Alle jongeren werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor bleken drie jongens van twaalf, veertien en zestien jaar daadwerkelijk de vernielingen gepleegd te hebben. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en ze zijn overgedragen aan bureau Halt. De jongens werden overgedragen aan hun ouders. (08-036213)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldievegge opgepakt

Publicatiedatum: 14-3-2008 10:56:58

BARNEVELD - De politie heeft donderdagmiddag rond één uur een veertienjarig meisje uit Voorthuizen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het meisje liep tegen de lamp toen zij een winkel aan de Langestraat verliet en het alarm afging. Vervolgens ging zij er snel vandoor. Een winkelmedewerker rende achter het meisje aan, waarop zij de gestolen rode pumps van zich afgegooid zou hebben. De verkoopster kon de verdachte niet te pakken krijgen en keerde met de pumps terug naar de winkel. Even later kwam een (onbekende) man naar winkel met de winkeldievegge. Hij had het voorval gezien, en het meisje vastgegrepen en teruggebracht naar de winkel. Hierop werd de politie gebeld en werd zij aangehouden. Het meisje bekende de diefstal en is na verhoor op vrije voeten gesteld.
(08-036025)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---