Gemeente Nederbetuwe


* Bekendmakingen

Ochten City voor jongeren feestelijk geopend

14 mrt 2008
Na een flinke tijd van voorbereiding en vooral van goed overleg tussen jongeren, gemeente en politie is de Jongeren Ontmoetings Plaats `Ochten City' officieel in gebruik genomen. Alle partijen tekenden bij deze opening een zogenaamd convenant, waarin de gemaakte afspraken zijn opgenomen.
Naar aanleiding van jeugdoverlast in Ochten zijn de laatste anderhalf jaar door de jongerenwerkers Pepijn Ouwerkerk en Eelke van Zoest gesprekken gevoerd met de Ochtense jongeren. Daaruit kwam onder andere het verzoek naar voren om voor de jeugd een ontmoetingsplaats in de openbare ruimte te creëren.

Suggesties
Talrijke suggesties passeerden in die periode de revue, waarbij de jongeren altijd positief meedachten over de meest geschikte oplossing. Uiteindelijk bood de huidige locatie nabij de McDonalds ruimte voor een JOP.

Inmiddels zijn alle benodigde vergunningen verleend om te komen tot een MeetingPoint met een afmeting van 2½ bij 2½ meter. De jongeren zijn bijzonder blij met de nieuwe voorzieningen en brengen als dank daarvoor zelf het straatwerk rondom het gebouwtje aan.

Betrokkenheid
Teneinde de betrokkenheid van de jongeren bij deze JOP extra te benadrukken wordt binnenkort een bord onthuld met daarop een groepsfoto van alle jongeren die hebben meegedacht en meegedaan met daarop de tekst `houd jij het leuk dan doen wij het ook'.

Onder het genot van een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt gebakje en een drankje vierden de aanwezigen het feit dat deze flinke stap in een goede samenwerking tussen jeugd en gemeentelijke overheid kon worden gezet.

Ochten City voor jongeren feestelijk geopend

Gemeente Neder-Betuwe | Burgemeester Lodderstraat 20 | 4043KM Opheusden | info@nederbetuwe.nl | www.nederbetuwe.nl | © gemeente Neder-Betuwe