Gemeente Wijdemeren


Zienswijze verdiepingen verstuurd

De gemeente heeft 13 maart 2008 twee zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan en het plan-MER Waterkwaliteitsverbetering Loosdrechtse Plassen naar de provincie verstuurd.

Ontwerp bestemmingsplan
Over het ontwerp-bestemmingsplan schrijven B&W dat zij vinden dat het voorgestelde bestemmingsplan niet uitvoerbaar is. Verder wijst Wijdemeren de provincie op gemaakte publicatiefouten. Wijdemeren vindt het voorgestelde verdiepingenplan economisch en maatschappelijk volstrekt onrealistisch.

PlanMER
In haar zienswijze op het planMER adviseert B&W de provincie om het planMER af te wijzen als onderbouwing van het ontwerp-bestemmingsplan. De gemeente is verder van mening dat het planMER meer vragen oproept dan het beantwoordt, dat het op een ondeugdelijke wijze aangekondigd is en dat het verwarrend is voor het algemeen publiek. Ook vindt de gemeente dat het planMER niet voldoet aan de Richtlijnen die GS zelf opgesteld heeft.

Zienswijze? Nog tot 17 maart
Bent u het ook niet eens met het verdiepingenplan? Dan heeft u tot 17 maart de gelegenheid schriftelijk uw zienswijze in te dienen. Deze stuurt u naar Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, t.a.v. mevrouw J. Hoogendijk, directie Beleid, sector RI, Postbus 3007, 2001 DA Haarlem. Via onderstaande link kunt u een voorbeeld zienswijze downloaden.

Pijltje Klik hier voor de voorbeeld zienswijze
Pijltje Klik hier om naar de website van de provincie te gaan en het Ontwerp-bestemmingsplan Waterkwaliteitsverbetering Loosdrechtse Plassen en het plan-MER te downloaden.

Hoe verder?
De gemeente hoopt dat de Commissie voor de m.e.r. naar aanleiding van alle zienswijzen negatief zal adviseren over dit planMER. De gemeente verwacht dat de provincie op 22 april 2008 het bestemmingsplan gaat vaststellen, alsof er niets gebeurd is. In dat geval ligt het bestemmingsplan eind mei weer ter visie. Iedereen die nu een zienswijze in heeft gediend kan dat dan weer doen, maar dan gericht aan de minister van VROM.

Pijltje Klik hier voor de zienswijze van de gemeente op het ontwerp bestemmingsplan
Pijltje Klik hier voor de zienswijze van de gemeente op het planMER Pijltje Klik hier om naar meer informatie over het verdiepingenplan te gaan.
(14-03-2008)