Sdu Uitgevers koopt aanbieder e-recruiting en verkoopt educatief fonds

14/03/2008 12:00

SDU Uitgevers b.v.

Sdu Uitgevers koopt belangrijke aanbieder van online-vacaturebanken en e-recruiting oplossingen en verkoopt educatief uitgeeffonds

Den Haag (14 maart 2008) - Sdu Uitgevers b.v., toonaangevende uitgeverij en aanbieder van professionele informatiediensten in Nederland, maakt vandaag bekend dat zij overeenkomst heeft bereikt over de overname van JobsRepublic b.v., een leidende aanbieder van online vacaturebanken en e-recruiting. Tegelijkertijd maakt Sdu Uitgevers bekend haar activiteiten als educatieve uitgeverij ter verkoop aan te bieden.

De overeenkomst tussen Sdu Uitgevers en JobsRepublic betreft de inbreng van alle bedrijfsactiviteiten van JobsRepublic in Sdu Uitgevers. JobsRepublic, gevestigd te Alkmaar, is in 2001 gestart als ontwikkelaar van websites gericht op werving, selectie en arbeidsmobiliteit. Sindsdien is JobsRepublic uitgegroeid tot dé branchespecialist binnen de decentrale overheid waar het gaat om arbeidsmobiliteit in de breedste zin. Eén van de meest bekende producten van JobsRepublic is de website www.gemeentebanen.nl, die als de nationale vacaturesite voor Nederlandse gemeenten een grote groei heeft doorgemaakt. Naast de exploitatie van branchegerichte carrièresites levert JobsRepublic ook gestandaardiseerde e-hrm oplossingen.
De overname van JobsRepublic stelt Sdu Uitgevers in staat haar marktpositie als uitgever voor professionals in het Openbaar Bestuur te versterken alsook haar positie in de markt van personeelsadvertenties verder uit te bouwen. JobsRepublic b.v. zal door Sdu Uitgevers worden aangestuurd vanuit haar Business Unit Openbaar Bestuur.

Tegelijkertijd maakt Sdu Uitgevers bekend haar activiteiten als uitgever van educatieve boeken en aanverwante producten ter verkoop aan te bieden. Het educatieve uitgeeffonds van Sdu Uitgevers omvat leerboeken voor het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en is met name op het terrein van ICT en Techniek marktleider in Nederland. De verkoop wordt gemotiveerd doordat de activiteiten als educatieve uitgeverij niet langer tot de kernactiviteiten van Sdu Uitgevers worden gerekend en de kansrijke doorontwikkeling van de commerciële mogelijkheden van de leidende merken en auteurs wordt overgelaten aan een nieuwe eigenaar. Het aandeel in de educatieve markt leverde Sdu Uitgevers in 2007 een jaaromzet van 5 miljoen Euro.

Over Sdu Uitgevers
Sdu Uitgevers is een toonaangevende multimediale uitgeverij van vakinformatie en aanbieder van verschillende informatiediensten op het gebied van de kernsegmenten Openbaar Bestuur, Juridisch, Bouw, Business Information en Information Services. Sdu Uitgevers realiseerde in 2007 een jaaromzet van 150 miljoen Euro en heeft ruim 650 medewerkers in dienst. Sdu Uitgevers heeft haar hoofdzetel in Den Haag. Sdu Uitgevers omvat ook Sdu Fiscale en Financiële Uitgevers (Amersfoort) alsmede de joint-venture Sdu E-Grant (Amsterdam) en een aandeel in juris, de belangrijkste aanbieder van juridische online-informatie in Duitsland. Sdu Uitgevers maakt sinds de verkoop van aandelen in maart 2007 aan Allianz Capital Partners en AAC Capital Partners een versnelde groei door, gericht op de versterking van haar leidende positie met innovatieve multimediale producten. Voor meer informatie, bezoek www.sdu.nl.





http://www.sdu.nl/




SDU uitgevers