Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 14-03-2008

Auto tegen boom

ZUIDLAREN Donderdagochtend is 50-jarige automobilist uit Hoogezand met zijn auto tegen een boom gebotst op de Verlengde Stationsweg. De man reed richting Tynaarlo. Voor hem reden een aantal autos, een vrachtwagen en een tractor. Op een gegeven moment wilde de man gaan inhalen. Toen hij de vrachtwagen wilde inhalen, ging deze een beetje naar links. De 50-jarige automobilist uit Hoogezand moest uitwijken en kwam in de berm terecht. Na correctie schoot de auto de weg op en kwam in de rechterberm tegen een boom tot stilstand. De man werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Zijn auto moest worden afgesleept. (08-119116)

Bromfietser onderuit door voetbal

ASSEN Donderdagmiddag is een 45-jarige man uit Assen met zijn bromfiets onderuit gegaan op de Thorbeckelaan. De Assenaar en een 19-jarige vrouw die bij hem achterop zat, raakten licht gewond. De slachtoffers werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Een voetbal was de oorzaak van het ongeval. De bromfietser reed over de bal heen en maakte vervolgens een schuiver van ongeveer tien meter. (08-119207)

Voorrangsfout oorzaak ongeval

VALTHERMOND Donderdagmiddag verleende een 70-jarige automobiliste uit Valthermond geen voorrang aan een 69-jarige automobilist uit Taarlo. Hierdoor volgde een aanrijding op de kruising Drentse Mondenweg en de Dreef. De 70-jarige automobiliste uit Valthermond reed over de Dreef, komende uit de richting Musselkanaal. De man uit Taarlo reed met zijn 71-jarige vrouw over de Drentse Mondenweg. Het echtpaar werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De vrouw uit Valthermond werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. (08-119257)

Politie vordert rijbewijs in

COEVORDEN De politie heeft donderdagmiddag op de Dr. Picardtlaan het rijbewijs ingevorderd van een 46-jarige automobiliste uit Coevorden. De vrouw was aan de kant gezet vanwege haar rijgedrag. De vrouw moest een blaastest ondergaan en aan de hand van de uitslag werd ze aangehouden. Ze scoorde 2,25 promille. Verder kreeg de vrouw een bekeuring voor onverzekerd rijden en voor de verlopen APK. (08-119176)

Diefstal 88 rollen dakleer

NORG De politie onderzoekt de diefstal van 88 rollen dakleer uit een leegstaande woning aan de Leliestraat. De rollen dakleer hebben een waarde van ruim 2000 euro. De diefstal kwam donderdagochtend aan het licht. (08-119111)

Man met fietstassen vol lood aangehouden

ASSEN De politie heeft donderdagavond een 25-jarige Assenaar aangehouden op de Stelling. De man wordt verdacht van diefstal van lood. De politie had een melding gekregen van de diefstal. Ter plekke werd de man aangehouden met zijn fietstassen vol met lood. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-119356)

Politie houdt man aan na vernieling

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 31-jarige man uit Dalen aangehouden op de Rogier v.d. Weijdenstraat. De man wordt ervan verdacht een personenauto te hebben vernield. Door getuigen kon de man worden achterhaald en worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-119369)

Politie houdt man aan wegens belediging

NOORDSESCHUT Donderdagmiddag heeft de politie een 40-jarige man uit Nieuweroord aangehouden. Hij bevond zich in een snackbar aan het Zwarte Dijkje en veroorzaakte daar overlast. Toen de politie er bij werd geroepen vond hij het nodig om de agenten uit te schelden. Daarop werd hij aangehouden en kreeg een dagvaarding wegens belediging. (08-119267)

Boetes bij controle op rijden door rood

HOOGEVEEN Donderdag heeft de politie bij controles op meerdere plekken in Hoogeveen negentien bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders die door rood reden. Daarnaast kregen vier bromfietsers een bekeuring. Twee omdat ze zonder helm reden en twee voor het rijden in voetgangersgebied. (08-119323)

Politie houdt verdachten aan na diefstallen in sporthal

HOOGEVEEN Woensdagmiddag heeft de politie drie jongens uit Deventer aangehouden. Twee van hen zijn vijftien jaar, de derde is veertien. Ze waren in de sporthal aan de Valkenlaan door de beheerder betrapt op diefstal. Tijdens badmintonwedstrijden zijn ze op strooptocht geweest in kleedkamers waar ze allerlei spullen hebben buitgemaakt. Ook op de tribune verdwenen spullen uit tassen. Ze zijn overgebracht naar het bureau voor een nader onderzoek. Tot nu toe hebben zich negen gedupeerden gemeld. Zij doen aangifte. Bij de gestolen spullen gaat het vooral om mp3-spelers en telefoons. De gestolen goederen zijn verdwenen in de tas van een vierde verdachte, een meisje van veertien jaar, ook uit Deventer. Zij is later op de dag thuis aangehouden. Alle gestolen spullen had ze nog in haar bezit. Die zijn in beslag genomen en gaan terug naar de gedupeerden. De politie stelt een verder onderzoek in. (08-119250)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema, telefoon 0592 45 1280.