Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Groeneweg, 's Gravenzande

's Gravenzande, 14-03-2008

Brand in tomatenkwekerij

s-Gravenzande Rond half zeven vanmorgen is door brand een deel van een tomatenkas e beschadigd. Hierbij raakte niemand gewond.

Een voorbijganger ontdekte de brand in een kas waar cherrytomaatjes worden gekweekt. Hij meldde de brand bij de alarmcentrale, maar kon niet direct het juiste adres opgeven. Het bleek uiteindelijk te gaan om een bedrijf aan de Groeneweg in s-Gravenzande. Door onbekende oorzaak was de kunststof folie aan de binnenkant van de kasgevel over een lengte van ongeveer 60 meter in brand geraakt. Doordat de folie smolt en brandend naar beneden viel raakte ook het plastic van de substraat voedingsbodem in brand. De brand breidde zich over de bodem van de kas uit naar binnen, door snel ingrijpen van de brandweer kon dat echter snel worden gestopt. Daarbij sneuvelden een aantal ruiten in de kasgevel, maar de schade aan het gewas bleef beperkt. Bij de blusactie werd door de brandweer naast het eigen materieel ook een aantal brandblussers van het bedrijf gebruikt.

Over de schade zijn geen bedragen bekend. De eigenaar van het bedrijf verwacht dat de tomatenplanten over een oppervlakte van ruim 1000m2 als verloren moeten worden beschouwd.