Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 14 maart

* POLITIE ARRESTEERT GROEP JONGEREN NA DIEFSTAL AUTO-EMBLEMEN

SCHIEDAM - Politiepersoneel van de recherche en het wijkteam van het district Waterweg-Noord hebben 17 jongeren aangehouden voor de diefstal van auto-emblemen. Het onderzoek startte nadat was opgevallen dat er in Schiedam-Noord 32 aangiftes waren gedaan van diefstal van emblemen tussen eind december en medio februari. Dankzij informatie uit één van die aangiftes, kwam er schot in het onderzoek. Dit resulteerde medio februari in de aanhouding van een 14-jarige jongen uit Schiedam. Nader onderzoek leidde naar 16 andere verdachten, met name jongens uit Schiedam-Noord van 13 tot 16 jaar. In totaal vond de politie 76 emblemen terug van verschillende automerken in de woningen van de verdachten. De verdachten hebben bekend tussen de 150 en 200 emblemen gestolen te hebben. Dit deden zij om erbij te horen, voor de kick of om te sparen/ruilen. De verdachten zullen zich bij de rechter moeten verantwoorden.

Uitgave donderdag 13 maart

* ONDERZOEK NAAR AUTOINBRAKEN
De politie van district West onderzoekt verschillende autoinbraken in het district. In week tien werden er onder andere auto's opengebroken aan de Ameidestraat, de Teugeweg, de Overschiese Kleiweg en het Kleinpolderplein. Ook werden er kentekenplaten gestolen aan de Delfshavenseweg en de Burgemeester Baumannalaan. Bij de inbraken zijn navigatiesystemen, laptops en autoradio's buitgemaakt. Om autoinbraken te voorkomen is het belangrijk om alle waardevolle spullen uit een auto te halen. Apparaten met bleutooth kunnen ook gedetecteerd worden als ze niet zichtbaar in een auto liggen. Als het niet mogelijk is om een dergelijk apparaat mee te nemen zorg dan altijd dat de bleutooth wel uitgeschakeld is. Daarnaast is het belangrijk om navigatiesystemen uit het voertuig te halen en ook de afdruk van het bevestigingssysteem te verwijderen. Kentekenplaten zitten vaak los in een houder. Het wordt de potentiele dief moeilijker gemaakt deze weg te nemen als ze vastgeschroefd zijn.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
Politieagenten hielden zondag in de vroege ochtenduren drie jonge mannen aan. Het Rotterdamse drietal (16-19) wordt verdacht van het vernielen van een scooter aan de Saenredamplein. Rond half één werd de vernieling gemeld. Gealarmeerde agenten konden de drie kort daarna aanhouden. Twee van hen verzetten zich tegen de aanhouding. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor openlijk geweld. De derde wordt vervolgt voor het vernielen van de scooter.


* BROMFIETSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Oost heeft woensdagmiddag en
-avond een bromfietscontrole gehouden op diverse locaties in Crooswijk. In totaal werden 25 bromfietsen gecontroleerd waarna 15 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer rijden zonder rijbewijs/certificaat, niet dragen van de helm en te hoge constructiesnelheid. Een bromfiets werd in beslag genomen omdat de bestuurder voor de derde keer binnen twee maanden werd bekeurd voor rijden zonder rijbewijs. Twee jongens werden gearresteerd omdat zij mogelijk op een gestolen scooter reden. Hierna doet de politie nog nader onderzoek.


* VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van diefstal. Donderdagochtend rond twee uur kreeg de politie melding van een diefstal uit een garagebox aan de Scorelstraat. Eerder op de avond was er ingebroken in de garagebox, waarna door de daders twee motoren en een motorjack in de bosjes was gelegd naast de garagebox. Bij de inbraak was een auto weggereden. Toen één van de vrienden van de gedupeerde door de wijk liep, kwam hij de auto tegen die was weggereden bij de inbraak. In de auto lagen de handschoenen van de betrokken vriend van de man. Er kwam toen net een aantal mannen aanlopen. Bij het zien van de man, renden de verdachten weg. Eén van deze verdachten is rond half twee door politiemensen aangehouden op de Zuidvliet. De 19-jarige man uit 's-Gravenhage is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar de identiteit van de andere verdachten.


* JONGEN AANGEHOUDEN OP GESTOLEN SCOOTER
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hielden woensdagavond een man aan. De 22-jarige scooterbestuurder viel op doordat hij rond half tien zonder helm over het Mickelerspad reed. Ook zijn bijrijder droeg geen helm. Hierop zijn zij staande gehouden en hebben de Schiedammers beide een bekeuring gekregen. Verder onderzoek naar de scooter maakte duidelijk dat deze eerder gestolen was uit district Feijenoord-Ridderster. Als gevolg hiervan is hij overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en ingesloten. De scooter is in beslag genomen.


* RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
VLAARDINGEN - Omdat één van de remlichten van een auto (die woensdagmiddag om half twee op de Billitonlaan in Vlaardingen reed) het niet deed, kreeg de bestuurder een stopteken van surveillerende agenten. Deze bestuurder werd naar zijn rijbewijs gevraagd en daarop reageerde hij nogal nerveus. Hij zei geen rijbewijs bij zich te hebben maar wel een ID kaart. Het viel de agenten op dat de jongeman weinig gelijkenis vertoonde met de foto op die kaart. Na enig doorvragen kwam de aap uit de mouw. De jongen was 17 jaar en had dus geen rijbewijs. De ID kaart was van zijn vriend. De jongeman is overgebracht naar het politiebureau en nadat zijn vader met de juiste identiteitspapieren naar het butreau was geweest is de jomngeman met een proces-verbaal op zak heengezonden.


* VERDACHTEN DIEFSTAL AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft vijf jongeren aangehouden voor diefstal. Woensdagochtend rond tien uur kreeg de politie melding dat op een school aan de Fazantenlaan een oplettende medewerker vijf jongeren vasthield. Ze zouden gezamenlijk hebben gezocht naar geld, kleine goederen en tabak in de jaszakken van scholieren. Agenten hebben de jongeren ontboden op het politiebureau, en met twee van de ouders van de verdachten gesproken. Ook de andere ouders zouden op de hoogte worden gebracht. Het gaat om drie jongeren van 14 jaar oud uit Oudenhoorn, Oostvoorne en Hellevoetsluis en twee jongeren van 16 jaar uit Hellevoetsluis en Rockanje. De politie onderzoekt de toedracht.


* VERKEERSCONTROLE IN SPITS NA REGLMATIG VASTLOPEN VERKEER

SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben woensdagochtend tussen kwart voor zeven en kwart voor acht verkeerscontroles gehouden op de Groene Kruisweg, de Edisonweg en de Sportlaan. Aanleiding van de controles zijn klachten over regelmatig vastlopen van het verkeer op dit kruispunt. Medio februari werd al eerder gecontroleerd, toen bleek dat tientallen bestuurders het rode verkeerslicht negeerden en het kruispunt blokkeerden. Woensdagochtend werden 31 bestuurders bekeurd voor negeren van rode verkeerslicht en het kruispunt blokkeren. De overtreders krijgen, naast de bekeuring, ook een brief thuisgestuurd met de reden van de controle en waarom zij bekeurd zijn.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM OUDE NOORDEN - Politieagenten hielden woensdagavond een inbreker aan. Getuigen waarschuwden rond elf uur de politie nadat ze zagen dat er ingebroken werd bij een reisbureau aan de Zwaanshals. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Op de kruising Zaagmolendrift/Zwaanshals werd een man aangetroffen die voldeed aan het gegeven signalement. Hierop is deze 33-jarige Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bij het reisbureau bleek dat er een deur geforceerd was en er gezocht was naar waardevolle spullen. Wat de buit precies was is nog niet bekend.
De verdachte wordt verhoord en ingesloten in afwachting van het onderzoek.