Gemeente Eemsmond


Winnaars kleurwedstrijd Eemsmond bekend
vrijdag 14 maart 2008

Vanmiddag om 15.30 uur maakt burgemeester Marijke van Beek de winnaars bekend van de kleurwedstrijd van de gemeente Eemsmond. De kleurplaten zijn tijdens de kennismakingsronde van Marijke van Beek uitgedeeld. Alle kinderen die hebben deelgenomen, zijn uitgenodigd op het gemeentehuis om te horen wie de prijsjes hebben gewonnen.

Ruim veertig kinderen hebben meegedaan aan de kleurwedstrijd. Alle kinderen hadden mooi gekleurd, iets erbij geplakt of zelf iets erbij getekend. Daarnaast mochten de kinderen invullen wat zij zouden doen als zij burgemeester zouden zijn. De wensen verschillen. Veel kinderen willen meer speelplaatsen om lekker buiten te spelen. Maar er zijn nog veel meer leuke wensen, bijvoorbeeld het weghalen van alle dijken (om lekker ver te kunnen kijken) of alles roze maken in de gemeente Eemsmond.

Tentoongesteld
De wensen en kleurplaten van alle kinderen zijn nog enkele weken te bewonderen in de centrale hal van het gemeentehuis. Vanaf dinsdag 18 maart hangen daar alle kleurplaten en bijbehorende wensen.

Jury en prijsjes
De jury van de kleurwedstrijd bestaat uit burgemeester Marijke van Beek, wethouder Alie Boekhoudt en raadslid Jan van de Wal. Zij hebben in iedere leeftijdscategorie een winnaar of winnares aangewezen. Deze kinderen hebben een leuk gezelschapsspel gewonnen. Voor alle andere deelnemers was er een kleinigheidje.