AutoRai

Team Repsol Mitsubishi Ralliart neemt deel aan Central-Europe Rally

(3/14/2008)
Na de teleurstelling van de afgelaste Dakar Rally 2008, verheugt het Mitsubishi Motors Corporation en haar motorsports-afdeling MMSP te kunnen mededelen dat het Repsol Mitsubishi Ralliart-team zal deelnemen aan de allereerste Central-Europe Rally.

De samenstelling van de vier deelnemende Repsol Mitsubishi Ralliart-equipes is ongewijzigd ten opzichte van de Dakar line-up. Woestijnridders Luc Alphand / Gilles Picard (Frankrijk), Hiroshi Masuoka / Pascal Maimon (Japan/Frankrijk), Stéphane Peterhansel / Jean-Paul Cottret (Frankrijk) en Joan âNaniâ Roma / Lucas Cruz (Spanje) gaan in de superproductie Pajero Evolution MPR13 deze nieuwe uitdaging aan.

Op zondag 20 april gaat de Central-Europe Rally van start in Boedapest, Hongarije. Het wedstrijdschema bestaat uit zeven etappes verdeeld over Hongarije en Roemenië, waarbij de finish op zaterdag 26 april zal plaatsvinden aan de oevers van het Balatonmeer in het westen van Hongarije. De totale af te leggen afstand is 3.061 kilometer, waarvan 1.570 kilometer aan tijdritten.

De Central-Europe Rally is niet bedoeld als vervanging van âLe Dakarâ, die vanaf 2009 onbetwist het vlaggenschip blijft van de Dakar Series. Van deze nieuwe rallyâs, die verspreid over het seizoen zullen plaatsvinden, is de Centraal-Europa Rally de eerste die verreden zal worden.