Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 14 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 14-03-2008 o Diefstal uit boerderij, diefstal en ontsnapping

Diefstal uit boerderij

Middenbeemster, donderdag 14 maart 2008.

De bewoner van een boerderij aan de Rijperweg heeft aangifte bij de politie gedaan van diefstal van een portemonnee uit zijn woning. De diefstal heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen half tien en tien uur in de ochtend. Een familielid van de bewoner zag een man de stal uitkomen die vertelde dat hij de kaaswinkel zocht. Na het kopen van een stukje kaas in het winkeltje stapte deze man in een kleine zwarte Fiat personenauto en ging weg. Later werd uit de woning achter de stal de portemonnee vermist. Mogelijk dat de man met de Fiat hier mee te maken heeft. De man wordt ongeveer 40 jaar oud geschat en had een Amsterdams accent. Hij was kalend en tussen de 175 en 180 cm lang. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met het wijkteam Beemster via 0900-8844.

Vrouw aangehouden

Purmerend, donderdag 13 maart 2008, 15.04 uur

De politie heeft donderdagmiddag een 30-jarige Oost-Europese vrouw aangehouden op verdenking van diefstal van een portemonnee. Het slachtoffer stond in een kledingwinkel in de Breedstraat en merkte dat aan haar tas gerommeld werd. Een blik in de tas maakte duidelijk dat de portemonnee weg was. De caissière zag dat de verdachte snel een portemonnee onder een kledingrek legde en hield de vrouw staande tot de politie arriveerde en de verdachte meenam naar het bureau. Tijdens het verhoor ontkende de vrouw de diefstal; ze beweerde de portemonnee te hebben gevonden en wilde hem juist aan de vrouw teruggeven. In overleg met de Officier van Justitie is bepaald dat de vrouw na directe betaling van een boete het bureau mocht verlaten.

Winkeldievegge aangehouden

Zaandam, donderdag 13 maart 2008, 18.25 uur

Een 15-jarige Zaandamse is door de politie aangehouden op verdenking van de diefstal van een paar schoenen in een winkel aan de Westzijde. Tijdens het verhoor gaf de jongedame toe dat ze een paar schoenen van twintig euro in haar tas had gestopt en de winkel wilde verlaten. Na verhoor is het meisje doorverwezen naar bureau HALT voor een alternatieve straf.

Jongens stelen uit kleedkamer

Wormerveer, donderdag 13 maart 2008, 18.45 uur

Twee jongens van 13 en 14 jaar uit Wormerveer zijn door de politie aangehouden op verdenking van diefstal. Terwijl de ene jongen op de uitkijk stond, glipte de andere de kleedkamers van voetbalvereniging Fortuna in Wormerveer binnen. De buit bedroeg twintig euro en een identiteitskaart. De jongens, allebei lid van Fortuna, waren in het verleden zelf slachtoffer van diefstal uit de Fortuna kleedkamer en kwamen op het idee om zelf te gaan stelen. De jongens, die nog niet eerder met de politie in aanraking waren geweest, zijn na verhoor heengezonden. In overleg met justitie en met toestemming van hun ouders mogen zij naar bureau HALT voor een alternatieve straf.

Inbraak in Zuidoostbeemster

Donderdag 13 maart 2008, 20.44 uur

De politie heeft sporenonderzoek verricht in een woning aan de Pieter Kramerstraat in Zuidoostbeemster. Donderdagavond meldde de bewoner dat de woning overhoop was gehaald en diverse sieraden waren ontvreemd. De dader verschafte zich toegang tot de woning door een raamkozijn aan de achterkant van de woning te forceren. De politie heeft bovendien een buurtonderzoek verricht.

Snelheid

Monnickendam, donderdag 14 maart 2008, 11:41 uur.

De politie heeft in de vroege ochtend op de Oosterweg een snelheidscontrole gehouden. De radarauto mat de snelheid van 414 voertuigen. 63 bestuurders hielden zich niet aan de maximaal toegestane snelheid van 60 km per uur. De eigenaren van de gefotografeerde voertuigen krijgen spoedig een bekeuring in de brievenbus. De hoogst gemeten snelheid was 100 km per uur.

Op Purmerland in Purmerland werden bij een snelheidscontrole met de radarauto 30 motorrijtuigen op de foto gezet omdat zij zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km per uur hielden. De hoogst gemeten snelheid was 77 km per uur. De digitale camera stond opgesteld in de richting van Landsmeer.

Een 34-jarige inwoner van Zwaag werd door de politie met zijn personenauto aan de kant gezet omdat hij op de Rijksweg A8 in Oostzaan met een geijkte snelheid van 174 km per uur reed op een gedeelte waar maximaal 100 km per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en proces-verbaal wegens de snelheidsovertreding wordt opgemaakt.

Diefstal en ontsnapping

Zaandam, donderdag 13 maart 2008, 18:15 uur.

De politie heeft een 23-jarige man uit Zaanstad aangehouden als verdachte van diefstal met geweld. Een 15-jarige Zaandammer liep door het Darwinpark langs een bankje waar een jongeman zat. Deze man zou zo agressief de telefoon hebben opgeëist dat de jongen zich genoodzaakt voelde het mobieltje af te geven. Agenten hebben de verdachte aangehouden en op diens aanwijzingen het telefoontje in de bosjes terug gevonden. De volgende dag wist de Zaankanter, op weg naar een rechter, in Haarlem uit de auto van begeleidende rechercheurs te ontsnappen. Agenten uit de regio Kennemerland wisten de verdachte te traceren en opnieuw aan te houden. Na een bezoekje aan de rechter wordt hij ingesloten.

Jongens vernielen speeltoestel

Monnickendam, donderdag 13 maart 2008, 20:27 uur.

De politie heeft op aanwijzing van getuigen twee 15-jarige jongens uit Monnickendam aangehouden omdat zij worden verdacht van vernieling. Op een speelplein aan de Bernhardlaan zouden speeltoestellen worden vernield door enkele jongens. Agenten troffen door hulp van getuigen het tweetal verdachten en hielden ze aan. Er was schade aan diverse toestellen maar de jongens bekenden alleen dat zij een speelgoedauto hadden vernield. Met toestemming van de ouders worden de jongens verwezen naar bureau HALT.

Relatieprobleem

Zaandam, vrijdag 14 maart 2008.

De politie heeft rond kwart over vier in de ochtend een 43-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij zijn vriendin lastig viel. De man had onder invloed van alcohol bij zijn vriendin in de woning ruzie gehad en was het huis uitgestuurd. Omdat hij steeds hinderlijk om het huis hing en onder meer op de ramen bonkte hebben agenten hem dringend aangeraden te vertrekken en zich verder rustig te houden. Deze waarschuwing was aan de man niet besteed want hij bleef de vrouw lastig vallen. Hij werd aangehouden en ingesloten. In de loop van de ochtend werd hij verhoord en in vrijheid gesteld.