Politie Brabant-Noord

Overvallen op McDonald's in Opsporing Verzocht

's-Hertogenbosch, 14-03-2008

Aanstaande dinsdag 18 maart 2008 worden in Opsporing Verzocht o.a. 2 overvallen op vestigingen van McDonald's in Heesch en Waardenburg behandeld. Op maandag 31 december 2007 net na 07.00 uur werd de McDonald's in Heesch aan de Cereslaan overvallen. Twee personen forceerden een deur en kwamen het bedrijf binnen. Op dat moment waren in het pand enkele medewerkers aanwezig. De daders bedreigden een medewerker met vermoedelijk een vuurwapen om geld af te geven. Zij gingen er vervolgens in onbekende richting vandoor.Rond 07.30uur werd aan de Willibrordusweg in Oss een uitgebrande auto aangetroffen. De brandweer heeft de autobrand geblust. De politie sluit niet uit dat dit met elkaar te maken heeft.

Op zondag 13 januari 2008 tegen sluitingstijd werd een vestiging van McDonald's in Waardenburg overvallen. Twee mannen drongen ook hier de zaak binnen en overvielen het nog aanwezige personeel. Medewerkers werden bedreigd met een pistool. De daders ginger er uiteindelijk met het geld uit de kluis vandoor.

De politie gaat ervan uit, dat deze twee overvallen door dezelfde daders zijn gepleegd, omdat er nogal wat overeenkomsten zijn in werkwijze en taalgebruik