Royal Friesland Foods


14 maart 2008

Prijzenregen voor Friesland Foods Cheese in Wisconsin

Achtmaal wereldkampioen

Wisconsin USA - Friesland Foods Cheese heeft tijdens de 27ste editie van de World Championship Cheese Contest in Wisconsin (Verenigde Staten) in totaal vijftien medailles gewonnen. Het Wereldkampioenschap Kaasmaken leverde achtmaal Goud voor Friesland Foods Cheese op. Daarnaast werd er vijfmaal Zilver en tweemaal Brons gewonnen.

De locatie van Friesland Foods Cheese in Steenderen won goud met Cantenaar, Frico Goudse jong 12 kg en Frico Goudse oud 12 kg. Goudse komijn 4,5 kg en Cablanca jonge geitenkaas 4,5 kg van Dronrijp waren eveneens goed voor een gouden medaille. Verder waren er eerste prijzen voor jonge Edam bol en jonge Edam bol met komijn van Marum en Frico rookkaas van Kaasfabriek Eyssen in Oosthuizen.

De zilveren medailles gingen naar Cantenaar rechthoek en Chevrette jonge geitenkaas 4,5 kg (Dronrijp), Gallo Azul Edam bol belegen (Marum), Goudse blok foliegerijpt (Gerkesklooster) en Royal Hollandia rookkaas (Oosthuizen). Old Dutch Master van Steenderen en Maasdam mini van Gerkesklooster wonnen brons.

Internationaal kaaskampioenschap
De World Championship Cheese Contest, van 11 tot 13 maart in Madison (Wisconsin), geldt als de grootste internationale kaascompetitie in de wereld. Dit jaar werden er voor de internationale kaaskeuring tweeduizend kazen ingezonden en waren de prijzen verdeeld over 79 klassen. In 8 van deze 79 klassen werd Friesland Foods Cheese wereldkampioen. In 2004 werd Friesland Foods Cheese met Old Dutch Master van alle klassen overall winnaar en Wereldkampioen Kaasmaken.

Friesland Foods Cheese is de werkmaatschappij voor de productie en vermarkting van kaas van Royal Friesland Foods, één van 's werelds grootste zuivelconcerns. Jaarlijks verkopen en produceren wij vele miljoenen kilogrammen kaas in een ruim assortiment dat varieert van de traditionele Nederlandse kaassoorten Goudse, Edammer en Maasdammer tot een breed scala aan merkkazen en kaasspecialiteiten, zoals Frico, Royal Hollandia, Kroon, Cantenaar, Kernhem, Slankie, Mimolette, kruidenkazen en geitenkaas.

Gerelateerde berichten


* Frico Slankie 4 mei 2001