Belgische Federale Overheid


14-03-2008

Alles weten over "Justitie in België"

De FOD Justitie heeft een aangepaste versie gepubliceerd van de brochure "Justitie in België". De brochure biedt eenvoudige en duidelijke informatie over de werking van het Belgisch gerechtelijk systeem. Hiermee wordt nog een stap gezet naar een meer begrijpelijke justitie.

De werking van Justitie en het Belgisch gerechtelijke systeem kan soms complex lijken voor burgers die geïnteresseerd zijn in de Belgische justitie maar geen juridische opleiding hebben gehad. Daarom heeft de FOD Justitie de brochure "Justitie in België" gepubliceerd. Met concrete voorbeelden probeert deze brochure op een eenvoudige en overzichtelijke manier te verduidelijken wat er zich binnen de muren van rechtbanken, justitiepaleizen, justitiehuizen ...afspeelt.

Wat is de rol van een advocaat? Wat is het verschil tussen burgerlijk en strafrecht? Wat onderscheidt een wanbedrijf van een misdaad? Hoe verloopt een rechtzaak? Met de publicatie van "Justitie in België" hoopt de FOD Justitie een antwoord te bieden op deze en tal van andere vragen.

Download de brochure "Justitie in België" (PDF, 40 p. - 1,27 MB)

U kunt de brochure ook gratis bestellen.

Via e-mail: brochures@just.fgov.be

Per post
Cel Communicatie en Informatie aan de Burger
FOD Justitie
Waterloolaan 115
1000 Brussel

Telefonisch: 02 542 66 97 of 02 542 71 69