Gemeente Gaasterlân-Sleat


Goede opkomst 'petearen'

foto-petear-10-maart-2008-v.gif
De 'petearen' over samenwerken/herindelen worden goed bezocht. Op 5 maart waren ruim 40 ondernemers aanwezig in het gemeentehuis om hun mening over dit onderwerp te geven. Maandag 10 maart en woensdag 12 maart waren de petearen met inwoners in de Treemter in Balk en in het dorpshuis van Nijemirdum. Na de inleiding van burgemeester Hoornstra werd aan de tafeltjes in kleine groepen levendig gediscussieerd.

In Balk waren zo'n 60 inwoners en in Nijemirdum ongeveer 50. De raadsleden zijn op deze avonden puur luisteraars: zij willen weten hoe de ondernemers en inwoners over herindelen denken. Dit nemen ze mee in hun besluitvorming. Uw mening telt dus ook echt mee! Over het algemeen is men het erover eens dat onze gemeente voor de toekomst te klein is om zelfstandig te blijven. Over de oplossing wordt verschillend gedacht en in de discussiegroepjes komen dan ook nuttige opvattingen op tafel.

Het laatste petear voor inwoners is op maandagavond 17 maart om 19.30 uur in De Gearte in Bakhuizen. Door een onafhankelijk bureau wordt van iedere avond verslag gedaan van de bijeenkomsten. Deze verslagen vindt u z.s.m. op deze website.

Donderdag 13 maart was het petear voor agrarische ondernemers en vrijdagavond 14 maart ontvangt de gemeente de besturen van de Plaatselijke Belangen. Alle meningen van inwoners en ondernemers doen er toe en zijn minstens zo belangrijk voor de gemeenteraadsleden als het onderzoeksrapport van OBMC.