AutoRai

Subaru introduceert de derde generatie Forester

(3/14/2008)
Met de nieuwe Forester presenteert Subaru nu opnieuw een moderne vierwielaangedreven crossover. Alle sterke punten van de voorgaande generaties zijn behouden, maar het model is geheel up-to-date gebracht en toegespitst op het bieden van een optimaal totaalpakket voor mensen met een actieve levensstijl.

In 1997 presenteerde Subaru met de Forester een nieuw type auto: een crossover-SUV. Een model met geweldige rijkwaliteiten dankzij zijn Symmetrical AWD en boxermotor, die voor een laag zwaartepunt zorgde. Een ander sterk punt van die eerste Forester was het stationwagon concept met SUV-eigenschappen dat het model een ongekende veelzijdigheid gaf. In 2002 werd de tweede generatie Forester gepresenteerd, waarin genoemde kwaliteiten verder waren doorontwikkeld.

De nieuwe Forester zal begin mei bij de Subaru-dealers arriveren en wordt leverbaar vanaf 32.495 euro. Varianten voorzien van Subaruâs onlangs in Europa gelanceerde Boxer Diesel-motor worden eerst tegen het eind van dit jaar verwacht.

Subaruâs doelstelling was het creëren van de best denkbare auto voor de veelheid aan wensen van moderne, dynamische mensen. Een auto die niet alleen betrouwbaar is en volop rijplezier geeft, maar ook over rijkwaliteiten van het allerhoogste niveau beschikt. Subaru is ervan overtuigd dat de nieuwe Forester perfect zal aansluiten op de verwachtingen en wensen van klanten die op zoek zijn een veelzijdige, betrouwbare en goed uitgeruste partner voor een actieve levensstijl.

Het definitieve leveringsprogramma met uitrustingsspecificaties en consumentenprijzen voor de Nederlandse markt zal in de loop van april worden bekendgemaakt.