Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerraad akkoord met beleid voor duurzame handel

14-03-2008

De ministerraad is akkoord met het beleidsprogramma 'Biodiversiteit werkt: voor natuur, voor mensen, voor altijd'. Met dit beleid richten de ministers van VROM, LNV en OS zich vooral op het duurzamer maken van de handel in hout, soja, palmolie, biomassa en veen.

Biodiversiteit - de verscheidenheid aan levensvormen op aarde - is van groot belang, maar wordt nog steeds ernstig bedreigd. Dat komt door de wereldwijde klimaatverandering, de toename van consumptie, vervuiling, de introductie van vreemde soorten, en overexploitatie van de natuur. Vanwege het productie- en consumptiegedrag is Nederland hiervoor medeverantwoordelijk. Er wordt bekeken of het gebruik van biodiversiteit een prijs kan krijgen. De ministerraad verstuurt het beleidsprogramma voor groen licht naar de Tweede Kamer.

Het beleidsprogramma biodiversiteit 2008-2011 is ondertekend door de ministers van VROM, LNV en voor OS, mede namens de bewindslieden van EZ, OCW, V&W en Defensie. Verschillende maatschappelijke organisaties hebben inbreng geleverd tijdens de totstandkoming van het beleidsprogramma.

Dossiers


* Biodiversiteit