Politie Rotterdam Rijnmond


* Korpschef Aad Meijboom is trots!
Korps Rotterdam-Rijnmond heeft de Diversiteitprijs Nederlandse politie 2008 gewonnen. Namens Minister Ter Horst werd op 13 maart in theater Spant! te Bussum de prijs uitgereikt aan het winnende korps. Dit vond plaats tijdens het congres van het Landelijk ExpertiseCentrum Diversiteit met de titel: `Diversiteitprijs Nederlandse politie 2008, multicultureel vakmanschap'. Rotterdam-Rijnmond heeft de prijs gewonnen omdat zij op het gebied van multicultureel vakmanschap voor alle medewerkers de meeste progressie heeft geboekt. Dit blijkt onder andere uit het ontwikkelen van de accountpositie voor leidinggevenden en buurtagenten. Daarnaast start het korps vanaf april 2008 met een opleiding voor alle medewerkers over multicultureel vakmanschap genaamd PRROUD, Politie Rotterdam Rijnmond Offers U Diversity. Om de aansluiting en verbinding met de samenleving te houden en op sommige punten te versterken, gaat het hele korps, ruim 6000 mensen een diversiteittraining volgen.
Ook werd Rotterdam-Rijnmond gehuldigd voor het optimaal werken aan de interne veiligheid voor de diverse doelgroepen en voor de regiobrede aandacht voor het bespreekbaar maken van Integriteit, Diversiteit en Omgangsvormen.
De Diversiteitprijs Nederlandse Politie is vooral bedoeld als stimulans voor de implementatie van diversiteit bij de Nederlandse politie. De diversiteitprijs wordt jaarlijks uitgereikt tot en met 2011, dit gebeurt op initiatief van het Landelijk ExpertiseCentrum Diversiteit.
Tijdens een spectaculaire uitreiking werd duidelijk dat Rotterdam-Rijnmond de prijs had gewonnen. Korpschef Aad Meijboom nam de prijs in ontvangst. Dagvoorzitter Inge Diepman vroeg naar een eerste reactie van de korpschef: "Trots!". Vervolgens ging hij verder: "Ik ben heel erg trots dat we dit bereikt hebben. Maar hier zit uiteraard een heel team achter die ik wil bedanken in de persoon van Hans van Dolderen, portefeuillehouder diversiteit. Uiteindelijk wordt het door de mensen binnen de organisatie gedaan, met als doel ook in de toekomst een goedwerkende politieorganisatie voor de samenleving te zijn."


* POLITIE ARRESTEERT GROEP JONGEREN NA DIEFSTAL AUTO-EMBLEMEN

SCHIEDAM - Politiepersoneel van de recherche en het wijkteam van het district Waterweg-Noord hebben 17 jongeren aangehouden voor de diefstal van auto-emblemen. Het onderzoek startte nadat was opgevallen dat er in Schiedam-Noord 32 aangiftes waren gedaan van diefstal van emblemen tussen eind december en medio februari. Dankzij informatie uit één van die aangiftes, kwam er schot in het onderzoek. Dit resulteerde medio februari in de aanhouding van een 14-jarige jongen uit Schiedam. Nader onderzoek leidde naar 16 andere verdachten, met name jongens uit Schiedam-Noord van 13 tot 16 jaar. In totaal vond de politie 76 emblemen terug van verschillende automerken in de woningen van de verdachten. De verdachten hebben bekend tussen de 150 en 200 emblemen gestolen te hebben. Dit deden zij om erbij te horen, voor de kick of om te sparen/ruilen. De verdachten zullen zich bij de rechter moeten verantwoorden.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politieagenten van district Zuid hebben donderdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Na diverse klachten van stankoverlast werd er een onderzoek ingesteld in de betreffende woning aan de Viskaarweg. Na onderzoek van de energieleverancier bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Hierop is het hennepteam de woning rond half vier binnengetreden. Hier troffen ze een in werking zijnde hennepkwekerij aan met ongeveer 250 plantjes. De planten en materialen in de kwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar een 29-jarige Rotterdamse verdachte.


* MAN AANGEHOUDEN NA ZWARE MISHANDELING EXVROUW

ROTTERDAM KATENDRECHT - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hielden donderdagavond een man aan. Na een melding van een mishandeling, waren gealarmeerde agenten snel aanwezig aan de Katendrechtsestraat. Hier aangekomen troffen ze het 27-jarige vrouw. Zij had letsel in haar gezicht en striemen in haar hals nek. Na onderzoek bleek dat haar ex-partner geprobeerd had om haar te verstikken. Vervolgens is deze 39-jarige Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hier is hij ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* STRAATROOF GETUIGENOPROEP
RIDDERKERK - Een 17-jarige Ridderkerker is in de nacht van dinsdag op woensdag beroofd. Hij at rond één uur een hamburger op de Rotterdamseweg toen drie mannen uit een grijze BMW stapten en hem met geweld beroofden van zijn portemonnee.
Signalement daders:
Dader 1: Man, Indier/Hindoestaan, tussen de 19 en 24 jaar, mager/tenger postuur, tussen 165 en 174 cm met een halflange zwarte paardestaart. Hij droeg zwarte kleding: een zwart gewatteerde jas met een bontkraag. Grote goudkleurige handringen. Hij sprak met een Surinaams dialect.
Dader 2: Man vermoedelijk van dezelfde leeftijd en afkomst als dader 1. Vatsig postuur, tussen de 185 en 194 cm lang. Hij droeg een zwarte jas.
Van de derde dader is geen signalement bekend. Zij reden in een grijze BMW. De politie Rotterdam-Rijnmond, recherche district Feijenoord-Ridderster, is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 maart iets verdachts gezien op of rond de Rotterdamseweg? Of heeft u meer informatie over de daders van deze straatroof? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem: 0800-7000.


* JONGEN NA KLADDEN OP STENEN AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE- Een 16-jarige Rotterdammer is donderdagmiddag op de Nieuwstraat aangehouden voor vernieling. Hij wordt ervan verdacht met een stift tags op een muur van een bedrijf aan de DC Meesstraat te hebben geklad. Na een melding van een getuige werd hij gearresteerd.


* PAND ONTRUIMD NA ROOKONTWIKKELING
DIRKSLAND - Donderdagochtend rond tien uur ontstond er rookontwikkeling in een centrum voor dagbesteding aan de BM C Zaaijerlaan. De brandweer was snel ter plaatse om de oorzaak te achterhalen. Politiepersoneel regelde een opvanglocatie voor alle begeleiders en kinderen. De beheerder van het nabijgelegen hervormd centrum 'onder de wiek' kwam direct om het pand te openen. Hier kreeg iederEen wat te eten en drinken. Nadat het pand goed was geventileerd, kon iedereen weer terug. De vermoedelijke oorzaak van de rookontwikkeling is achterhaald.


* INBRAAK BEDRIJF
OUDE-TONGE - De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Stationsweg. Onbekenden forceerden in de nacht van woensdag op donderdag een raam en doorzochten het pand. Hierna ging men met een geldbedrag er vandoor.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE
ROTTEDAM STRUISENBURG - Politieagenten van district Oost hielden donderdagochtend een verkeerscontrole. Tussen zeven uur en half tien werden in totaal 27 automobilsten bekeurd op de Oostzeedijk, de Abram van Rijckevorselweg en diverse kleinere straten. Onder andere het negeren van een verplichte rijrichting, parkeren bij een parkeerverbod, rijden over de busbaan en het overschrijden van een doorgetrokken streep leidde tot een bekeuring.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING MET MES

ROTTERDAM KRALINGEN WEST - Politieagenten van district Oost hielden donderdagmiddag een jongen aan. De 15-jarige wordt verdacht van het bedreigen van een 14-jarige Rotterdammer. Deze zou hem nog geld schuldig zijn. De 15-jarige Rotterdammer bedreigde zijn 14-jarige plaatsgenoot met de dood wanneer hij het geld niet kreeg.
Hierop deed het slachtoffer aangifte.
Agenten konden de verdachte kort daarna aanhouden in het Gastouderpark. Bij fouillering bleek hij een mes bij zich te hebben. Vervolgens is hij rond vier uur overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.