Stadsdeel Zeeburg

Eerste ondergrondse afvalbakken IJburg in gebruik

14 maart 2008

Op 13 maart 2008 heeft stadsdeelwethouder Dennis Straat de eerste ondergrondse afvalbak op IJburg geplaatst. In maart en april 2008 wordt Haven-eiland West voorzien van nog eens 60 afvalbakken voor vuilnis, glas en papier. Voor het einde van 2010 komen daar nog 140 ondergrondse afvalbakken bij.

Dennis Straat plaats de eerste OBS afvalcontainer in IJburg

Op IJburg wordt in de definitieve situatie gebruik gemaakt van verschillende inzamelmethoden. Naast het ondergronds inzamelen op Haven-eiland West wordt afval op IJburg merendeels inpandig opgeslagen. Slechts in een heel klein gebied wordt er gebruik gemaakt van minicontainers of anders. Glas en papier wordt op heel IJburg in ondergrondse afvalcontainers verzameld.

Straat: 'Ik ben blij dat we voor Haveneiland West nu op de definitieve afvalinzamelingmethode kunnen overgaan. Doordat het afval in bakken onder de grond zit is de kans op zwerfafval door verwaaiing een stuk kleiner. Daarnaast is het gebruikersgemak groot doordat bewoners op elk moment van de dag hun afval netjes kwijt kunnen.'

Op de website van Media Café Tij staat een filmpje over de plaatsing van de eerste afvalcontainer op het Joris Ivensplein.