Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Nijmegen, 19 februari 2008

Rijzende rivier

Boek en expositie over

ons nieuwe rivierenlandschap

Dynamiek en verandering: hoe zien onze rivieren er in de toekomst uit? Natuurfotograaf en ecoloog Ruben Smit geeft een indrukwekkend beeld van het sterk veranderende rivierenlandschap dat zo bepalend is voor ons land. Op 14 maart verschijnt zijn boek Rijzende rivier dat wordt gepresenteerd in het Natuurmuseum Nijmegen waar de gelijknamige fototentoonstelling te zien is van 16 maart tot en met 8 juni 2008.

Onder invloed van de recente klimaatsveranderingen voert men nu al op grote schaal landschappelijke ingrepen uit, die hun sporen tot ver in de toekomst zullen achterlaten. Met zijn imponerende fotografie brengt Ruben Smit deze huidige en toekomstige ontwikkelingen in beeld met de visuele kracht die eigen is aan zijn werk. Daarbij neemt de interactie tussen mens en natuur een voorname plaats in.

Over het boek

Rijzende rivier is een lees- en kijkboek van allure dat een bijzonder beeld geeft van het rivierenlandschap in Nederland. Het boek is vanaf 15 maart verkrijgbaar bij boekhandel en warenhuis. Prijs ¤ 29,95 ISBN 978 905210 719 6. Het eerste exemplaar van het boek wordt op 14 maart om 16.30 uur gepresenteerd tijdens de opening van de gelijknamige fototentoonstelling in het Natuurmuseum Nijmegen. U bent hierbij van harte welkom.

Over de expositie

De expositie Rijzende rivier bestaat uit prachtige groot formaat foto's, begeleid door teksten die ons meer bewust maken van ons waterrijke Nederland. Rijzende rivier is in het Natuurmuseum Nijmegen te zien van 16 maart tot en met 8 juni 2008. De expositie vindt niet voor niets in Nijmegen plaats.

Het Natuurmuseum Nijmegen is namelijk informatiecentrum voor het rivierengebied: op slechts vijf minuten lopen stroomt de rivier de Waal en begint het rivierengebied.

Adresgegevens: Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. Zaterdag gesloten. Entree: ¤ 3, - voor volwassenen en ¤ 1,50 voor kinderen en 65+. Museumkaart gratis. Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseum.nl.

Over Ruben Smit

Ruben Smit is een internationaal befaamd fotograaf en ecoloog. Hij publiceert in tal van vooraanstaande tijdschriften als National Geographic en Grasduinen. Ruben Smit is BBC Wildlife Photographer of the Year 2005. Zijn werk staat hoog aangeschreven in binnen- en buitenland. Vorig jaar verscheen zijn alom geprezen boek Verborgen Veluwe.


Bestellen:

Rijzende rivier
Rijzende rivier
R. Smit