Landschap Noord-Holland


Persbericht

Castricum, 25 februari 2008

Stilte-excursie in Leyduin

Echte stilte is er op weinig plekken in Nederland. Gevangen tussen snelwegen, treinverkeer en vliegtuigen kennen wij de betekenis van stilte amper meer. Landgoed Leyduin is redelijk stil en daar valt nog te genieten van geluiden uit de natuur. Terreinmedewerker Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland biedt u de gelegenheid om er in het schemerdonker op uit te trekken en te komen luisteren naar de bosgeluiden. We maken een wandeling en zullen zo nu en dan even gaan zitten om goed te luisteren. Het is handig als u een plastic tas meeneemt om op zitten. Onze gids maakt u attent op bijvoorbeeld het geluid dat een bosuil maakt en het 'blaffen' van een ree. De stilte-excursie is op vrijdag 14 maart van 19.30-21.00 uur.

Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 3,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 2,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 1,20. Startpunt is het informatiecentrum Kakelye bij de parkeerplaats aan de Manpadslaan 1 tussen Heemstede en Vogelenzang. Leyduin ligt ten zuiden van Station Heemstede, langs de Leidsevaart.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.