Ingezonden persbericht


|                            |                                  |        |
Persbericht
Helmond, 18 februari 2008

Opening Gezondheidscentrum Leonardus met medewerking van Pieter van Geel en Ruud van Heugten.

Op vrijdag 14 maart vindt het middagsymposium ter gelegenheid van de officiële opening van het Gezondheidscentrum Leonardus in Helmond plaats. Veelzijdig als de eerstelijnszorg zelf, met een programma dat ingaat op de stelling: 'Eerstelijns samenwerking onder 1 (kerk)dak: wens of noodzaak? Pieter van Geel, fractievoorzitter CDA Tweede Kamerfractie zal de visie van de politiek op gezondheidscentra geven.

Programma
Gezondheidscentra staan volop in de belangstelling. Hierin zijn meerdere samenwerkingsvormen denkbaar. Het GZC Leonardus wil haar kennis en kunde rondom de opzet van het centrum en de huidige samenwerking, graag delen met vakgenoten. Daarbij wordt de discussie niet uit de weg gegaan: de deelnemers kunnen na een discussie ronde hun 'recepten' van aanvullingen indienen. Een panel bestaande uit vier participanten uit het GZC Leonardus zal daar op reageren. Dit alles onder de deskundige leiding van middagvoorzitter Prof. Dr. Theo Voorn, hoogleraar huisartsengeneeskunde, UMC Nijmegen.

Opening GZC Leonardus
Na het symposium volgt de officiële opening van het GZC Leonardus door onder andere lid van de Tweede Kamer, Ruud van Heugten. Daarna is er volop gelegenheid om deel te nemen aan een rondleiding. Hier vertellen de participanten,wat het is om deel uit te maken van dit concept. Voor meer informatie kunt u terecht bij het congres secretariaat: info@commgres.com of telefonisch: 073-612 95 44, vraag naar Marga Groot Zwaaftink.

Open dagen 15 en 16 maart
Voor alle inwoners van Helmond en andere belangstellende, zijn er zaterdag 15 en zondag 16 maart open dagen. Er worden onder leiding van een gids, rondleidingen gegeven. Het startpunt is Sporthal De Braak, aan de Wethouder Ebbenlaan 30. Van daaruit vertrekt u met gids richting de kerk. Alle participanten geven uitleg over de werking van het centrum. De openingstijden: 15 maart van 10.00 - 16.00 uur en 16 maart van 10.00 - 15.00 uur

Gezondheidscentrum Leonardus, Wethouder Ebbenlaan 30 te Helmond Het gezondheidscentrum geeft eerstelijnszorg met drie kenmerken:
. Laagdrempelig

. Geïntegreerd

. Wijkgericht
Daarnaast is de voormalige kerk waarin het gezondheidscentrum is gehuisvest, een monument. Dit geeft een speciale sfeer en uitstraling.