Ingezonden persbericht


Vrijdag 14 maart in World's Untold Stories:

Malawi: Africa's Deadly Brain Drain

Afrika is in de greep van een medische crisis omdat artsen weggelokt worden naar lucratieve banen in Europa. Malawi heeft op dit moment 1 arts beschikbaar per 50.000 inwoners

"Wij werken onder zeer zware omstandigheden. Het lijkt wel alsof we in oorlog zijn", verzucht Robert Lapyam Ayella, de enige arts in het Mulanje District Hospital. Hij is een van de weinige Afrikaanse artsen die niet naar het Westen is verhuisd, waar ze 200 tot 300 keer meer kunnen verdienen dan in Afrika. Wat het nog erger maakt is dat ongeveer 25% van de medische staf in Malawi zal sterven aan HIV/AIDS in de komende tien jaar. Geconfronteerd met deze problemen is het niet verrassend dat volledige klassen afgestudeerde medici besluiten om te emigreren naar het Westen. Zoals een uit Malawi geëmigreerde arts stelt: "Ik verdien een goed salaris in Engeland. Waarom zou ik teruggaan naar Malawi om daar te lijden?"

CNN's World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 19.30 uur - 20.00 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over oorlog, onderdrukking, strijd, armoede, de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: Malawi: Africa's Deadly Brain Drain wordt uitgezonden op:

Vrijdag 14 maart om 19.30 uur

Zaterdag 15 maart om 13.00 uur en 00.00 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht