TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 12-03-2008

Televisie
OPGELICHT?!
Uitzending vrijdag 14 maart
Nederland 1 - 20.30 uur

OPLICHTSTER MISBRUIKT FAMILIE
OM RIJKER TE WORDEN

Een 54-jarige vrouw heeft haar hele leven ingezet om mensen voor zich te winnen om ze daarna kaal te plukken. Ze misbruikt haar naam, de reputatie van haar vader en haar Joodse achtergrond om er zelf beter van te worden. De vrouw, die kan smoezen als de beste, trekt zelfs haar hoogbejaarde moeder mee in haar jarenlange rondreis van leugens en misère.

Al meer dan 23 jaar trekt de Amsterdamse M.S. van stad naar stad om in te spelen op oude connecties van haar familie, die in de Joodse bonthandel zat. Ze vertelt oude vrienden een zielig verhaal, wint hun vertrouwen en berooft ze daarna van hun geld en vertrouwen. Zo vroeg S. geld aan mevrouw Jansen, een kennis van de familie, zodat ze de huur kon betalen. Jansen leende haar 2.200 euro, alles dat ze kon opbrengen. S. verdween en het geld ook. Dit trucje herhaalt S. keer op keer, in verschillende steden. Het aantal gedupeerden is nauwelijks te tellen.

Hoe is het mogelijk dat een vrouw jarenlang mensen bedriegt, tienduizenden euro's afhandig maakt en misschien nog wel erger: hun vertrouwen compleet kapot maakt? En hoe moet het zijn voor haar hoogbejaarde moeder om meegezogen te worden in een leven vol leugens? OPGELICHT?! duikt vrijdag 14 maart in deze zaak.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Voor meer informatie: www.opgelicht.nl