Ingezonden persbericht


Onderwerpen nieuwe editie Akkoord Magazine

Deze week gaat de nieuwe editie van Akkoord Magazine naar de drukker, met ook deze keer actueel nieuws en verdieping voor iedereen die actief is in de klassieke muziek. In het komende nummer onder andere:

Een interview met harpiste Lavinia Meijer die onlangs haar debuut maakte in Carnegie Hall. Al op haar vijftiende wist ze dat ze het podium op wilde: 'Ik gaf al een jaar of twee concerten. De harp was een instant succes geweest. De avond dat mijn eerste gehuurde harpje kwam speelde ik de blaren op mijn vingers.' Lavinia geeft ook tips voor beginnende harpisten.

... Een Amsterdams amateurorkest begint een jaar van tevoren met de planning van een tournee naar China en gaat daadwerkelijk op reis. Hoe organiseer je als orkest zo'n grote reis en hoe regel je dat financieel? 'Het Orkest' geeft tips, en een orkestlid hield een dagboek bij van deze bijzondere reis. Hoewel de concerten plaatsvonden in koude zalen, was de ontvangst hartverwarmend.

... Georg Philipp Telemann was niet alleen als componist erg geliefd in Duitsland, ook profileerde hij zich als concertorganisator, dirigent, organist en uitgever. Deze alleskunner was zijn tijd vooruit, maar raakte in de 19e eeuw in de vergetelheid. Tegenwoordig staat zijn muziek weer hoog in het vaandel van menig musicus.

... Een gesprek met klarinettist Jan Misdom die met zijn KamermuziekParadijs een droom waar maakte: intensieve ensemblelessen geven aan blazersensembles in een paradijselijke omgeving. Hij is ook expert op het gebied van arrangeren en dat verruimt de repertoiremogelijkheden van blazers.

? In de Zomer Vakantiespecial vier pagina's met tips voor leuke muziekvakanties in alle soorten en maten: cursussen instrumentenbouw, ensemble- en orkestweken en festivals. Een greep uit het grote aanbod in binnen- en buitenland.

En verder in dit nummer:


- Nieuws uit de muziekwereld

- De column van Martin Kaaij

- Samenspel over het 50-jarige Drents Symfonie Orkest
- Ensemble Wendingen van Marja Bon bestaat 15 jaar
- Boeken, cd's, recensies en webtips

- Agenda, cursustips, vraag en aanbod

Bent u nog geen abonnee dan kunt u ter introductie profiteren van de voordelen van een proefabonnement: 3 nummers voor de prijs van 2 ¤ 9,80 i.p.v. ¤ 14,70 Ga naar http://akkoordmagazine.nl/proefabonnement/ Maakt u voor 16 maart gebruik van deze aanbieding, dan kunt u rond 20 maart de eerst volgende Akkoord Magazine (nr 20) in uw brievenbus verwachten.

Akkoord Magazine, tweemaandelijks tijdschrift voor ieder die zelf musiceert en klassieke muziek een warm hart toedraagt.

Ingezonden persbericht