Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

JCI leden genereren belangeloos 1 miljoen euro voor Goede Doelen

De netwerkorganisatie JCI (Junior Kamer), voor jonge ondernemende mensen tot 40 jaar, haalt jaarlijks 1 miljoen euro binnen voor goede doelen in binnen- en buitenland. Dit wordt niet gedaan door financiële sponsoring door de leden zelf, maar door het ontplooien van maatschappelijke activiteiten, georganiseerd door de leden. Hierin onderscheidt JCI zich van (veel) serviceclubs en netwerkorganisaties.

Een van de meest bekende landelijke projecten van JCI is de Watertoolkit, die bestaat uit ondersteunend lesmateriaal voor basisscholen in Nederland die een project over Water organiseren (www.watertoolkit.nl) maar ook locale projecten voor het landelijk Goede Doel en andere doelen staan volop in de belangstelling.

JCI Walcheren organiseerde in 2007 bijvoorbeeld een veiling die het spectaculaire bedrag van 61.443 euro opbracht voor de stichting Alzheimer (afdeling Zeeland), een project voor (te) jonge Moeders en voor de stichting Palazzoli. JCI s Gravenhage organiseerde ook een veiling en een loterij tijdens het Ondernemersgala in Den Haag. Hiermee werd het recordbedrag van 252.000 euro opgehaald voor Right to Play. Het hoogste bedrag dat Right to Play ooit via fundraising ontvangen had. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van geslaagde projecten, gerealiseerd door JCI.

Het jaar 2008 staat in het teken van de Academische Kinderziekenhuizen in Nederland. En er staan nog meer fantastische projecten gepland zoals Goal4Africa waarvan de aftrap plaatsvindt op 18 juli 2008 en een gezamenlijk project met het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer weten? Kijk op onze website www.jci.nl of stuur een e-mail aan onze persfunctionaris Michelle Schaper (mschaper@jci.nl).

Wat is JCI?
Junior Chamber International (voorheen Junior Kamer) is een wereldwijde federatie voor jonge managers en ondernemers tot 40 jaar. De leden werken aan hun persoonlijke groei door het volgen van trainingen, bijwonen van (internationale) conventies en deelname aan zakelijke netwerken. Op deze manier streeft de federatie naar betere leiders die een betere samenleving mogelijk maken. JCI neemt wereldwijd deel aan projecten die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

JCI heeft geen politieke of religieuze achtergrond. In Nederland zijn er 96 kamers met in totaal circa 2.250 leden. JCI is in circa 100 landen vertegenwoordigd met ongeveer 200.000 leden.

Michèlles Secretariaten
Pieterstraat 11a
1811 LW Alkmaar

Mail: info@jci.nl

Tel: 0900 556 5565 (¤ 0,20 per minuut)
Fax: 072 520 1217