Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Solide koers werpt vruchten af
Portefeuille Obvion doorbreekt 20 miljard euro grens

Heerlen, 14 maart 2008 - Begin maart is de totale waarde van de hypotheekportefeuille van Obvion de 20 miljard euro grens gepasseerd. De portefeuille is in zes jaar opgebouwd, vanaf het moment dat Obvion in april 2002 de hypotheekmarkt betrad. In de laatste anderhalf jaar is het bedrag in beheer opvallend sterk gegroeid; in november 2006 was de totale waarde nog 15 miljard euro.

Obvion ligt met het doorbreken van de grens uitstekend op koers. "Zoals de zaken er nu voor staan zijn onze resultaten in lijn met onze verwachtingen. Dat geeft steun, vooral omdat wij echt onze eigen koers varen op de hypotheekmarkt. Vasthouden aan die koers zal ook in de toekomst zijn vruchten gaan afwerpen, ik verwacht dat we onze portefeuille in beheer dit jaar in dezelfde lijn zullen uitbreiden", aldus Douwe Dijkstra, adjunct-directeur van Obvion.

Obvion heeft geen last van tegenvallende cijfers als gevolg van de kredietcrisis. Toch merkt ook Dijkstra dat het vertrouwen in de financiële wereld onder druk is komen te staan, ook in Nederland. Dijkstra: "We zien ook dat de funding voor hypotheken duurder is geworden. Daarnaast zit de securitisatiemarkt momenteel op slot. De kracht van Obvion is dat we ons van begin af aan hebben ingesteld op de lange termijn. Dat zie je aan onze producten en hoe we omgaan met de tussenpersonen waar we mee samenwerken. We kunnen ons niet veroorloven om risico's te nemen door onszelf bijvoorbeeld teveel afhankelijk te maken van securitisatie. Partijen die dat wel deden, zullen het dit jaar nog moeilijk krijgen. Dankzij onze solide koers en de sterke financiële basis van onze moederbedrijven Rabobank en ABP kunnen we nu en in toekomst de beste producten met scherpe tarieven blijven aanbieden."

Over Obvion
Obvion (www.obvion.nl) is een eigentijds hypotheekbedrijf dat samen met de beste tussenpersonen verantwoorde hypotheken verstrekt, en daarbij de beste service biedt. Het belang van consument en maatschappij staan voorop. Obvion opereert vanuit Heerlen en richt zich met 375 enthousiaste medewerkers uitsluitend op de markt van onafhankelijke tussenpersonen. Dat doet Obvion, voortgekomen uit een samenwerkingsverband van Rabobank en ABP, met een filosofie die gebaseerd is op zes pijlers: open & eerlijk, onafhankelijk, snel & flexibel, professioneel, betrouwbaar en persoonlijk aandacht.

NOOT VOOR DE REDACTIE EN