Ingezonden persbericht


Persaankondiging

Burgers in actie voor biodiversiteit

Burgers komen in actie voor het verbeteren van biodiversiteit en leggen dit vast door een verklaring te tekenen op www.redbiodiversiteitinbrabant.nl en tijdens het Animal Event 2008 in Safaripark Beekse Bergen. De getekende burgerverklaringen worden 22 mei a.s. aangeboden op Wereld Biodiversiteitsdag aan gedeputeerde Onno Hoes. Schone lucht, zuiver water, gezond en duurzaam voedsel en een mooie woon- en werkomgeving. Biodiversiteit ­ het levensweb ­ maakt het allemaal mogelijk. Deze diversiteit aan leven op aarde is essentieel voor onze kwaliteit van leven; voor de economie, de cultuur en de beleving van iedereen. Toch verdwijnt biodiversiteit in rap tempo.
Tijdens Animal Event (www.animal-event.nl), een publieksevenement in Safaripark Beekse Bergen dat gehouden wordt op 25, 26 en 27 april, wordt ook volop aandacht aan de biodiversiteit gegeven. Het thema draait dit jaar helemaal om kind ­ natuur ­ toekomst. Ook hier kunt u de burgerverklaring tekenen in het gezellige Kempen Goed paviljoen. Een aantal bedrijven laat daar ook zien hoe zij concreet met biodiversiteit in de Kempen aan de slag zijn. Voor kinderen zijn diverse spelactiviteiten opgezet rond het thema en is er een gratis ambachtelijk ijsje te winnen!
Op 22 mei is het Wereld Biodiversiteitsdag. Taskforce Biodiversiteit organiseert dan samen met De Kleine Aarde een informatieve bijeenkomst. U bent vanaf 13.00 tot 17.00 welkom op het terrein van De Kleine Aarde in Boxtel. Hier zal dan te zien en te horen zijn hoe je als inwoner van Brabant zelf kunt bijdragen aan het behoud van de verscheidenheid aan leven ofwel biodiversiteit. Ook steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij dit initiatief in Brabant. Momenteel proberen we zoveel mogelijk burgers een verklaring te laten ondertekenen om de biodiversiteit in Brabant een handje te helpen. De burgerverklaring Countdown 2010 staat online op www.redbiodiversiteitinbrabant.nl. Doe mee!

Dit is een initiatief van de Taskforce Biodiversiteit en Countdown 2010 Meer informatie? ECNC, Hanneke Wijnja, 013-594 49 44, Provincie Noord Brabant, Harrie Vissers, 073-680 84 82/ Luc Adolfse, 073-681 26 84.

Links:
www.redbiodiversiteitinbrabant.nl
www.animal-event.nl
www.dekleineaarde.nl
www.countdown2010.nl
www.biodiversitybrabant.nl
www.ecnc.org
www.kempengoed.nl

MOLO Taskforce Biodiversiteit en Countdown 2010 bestaat uit vertegenwoordigers van gemeenten, waterschappen en provincie in Noord Brabant en staat onder leiding van Dhr. F. Petter (Burgemeester van Woudrichem). De Taskforce treedt in contact met bedrijven, instellingen en gemeenten om het Biodiversiteitbelang in Brabant te promoten.


---- --