Socialistische Partij

medewerkers Postkantoren dankbaar voor steun

14-03-2008 * De Groninger SP-afdeling heeft vrijdagochtend op alle Groninger Postkantoren een postpakket met daarin een grote slagroomtaart bezorgd. Vorige week werd duidelijk dat Postkantoren BV ook de laatste postkantoren wil sluiten, daarmee is toekomst van de medewerkers onduidelijk. De taarten werden dankbaar in ontvangst genomen maar de onzekerheid over de toekomst overheerst.

Postkantoor Munnekeholm"Het zijn spannende dagen, we maken ons grote zorgen over de toekomst", aldus een medewerker van het postkantoor. "Gisteravond hebben we het debat gevolgd en we zijn blij dat de SP het voor ons opneemt." Zo maar een paar reacties van de medewerkers van de Postkantoor filialen uit de stad.

De medewerkers hebben vaak al vele dienstjaren bij de postkantoren achter de rug en kennen de ins en outs van het werk: "Het is veel meer dan alleen postpakketjes aannemen" zegt een medewerker. "Als er een analfabeet langskomt dan helpen wij hem met het invullen van alle papieren. We hebben als medewerkers een belangrijke sociale functie bij het werk dat wij doen, dat mag niet verdwijnen."

De SP blijft zich hard maken voor deze belangrijke dienstverlening. Voor de medewerkers moet er een ijzersterk sociaal plan op worden gesteld, waarbij de ervaring van deze mensen niet verloren mag gaan. Ook voor de klanten moeten de functies van de postkantoren onder een dak blijven.