Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

11 maart 2008

Graadmeter Nederlandse economie breekt alle records Ruim 360 exposanten aanwezig op het grootste carrière-evenement van Nederland op 14 en 15 maart

Nooit eerder vond in Nederland een carrière-evenement plaats dat zo groot was als de Nationale Carrièrebeurs van aanstaande vrijdag en zaterdag. Mede door de sterke economie maar zeker ook door demografische factoren zijn er op de 11e Nationale Carrièrebeurs ruim 360 topwerkgevers aanwezig die allemaal op zoek zijn naar (top-)talent.

Op De Nationale Carrièrebeurs kunnen studenten, starters en (young) professional kennismaken met topwerkgevers als ABN AMRO, Philips, DSM, Sara Lee, Unilever, Shell, ING, KLM, Rabobank, The Boston Consulting Group, TNO, het Rijk, Procter & Gamble, Heineken en KPN. Daarnaast is er ook een groot aantal overheids- en onderwijsinstellingen aanwezig.

Ontmoeting aan de top
Eén van de hoogtepunten van De Nationale Carrièrebeurs is 'Ontmoeting aan de top live' waar Jeroen Smit (journalist en presentator BNR-radioprogramma Mediazaken) diverse captains of industry interviewt over hun loopbaan, hun visie over ontwikkelingen binnen hun vakgebied, de kansen voor starters binnen hun bedrijf én beantwoorden ze vragen van bezoekers. Dit jaar kunnen bezoekers bij dit programmaonderdeel hun vragen stellen aan de topmannen Mark Biesheuvel (managing partner De Brauw Blackstone Westbroek), Harry van Dorenmalen (CEO IBM Nederland en Benelux), Hans Huis in 't Veld (CEO TNO), Martin van Pernis (CEO Siemens Nederland), Bertrand van Ee (CEO DHV Groep) en Ronald Kasteel (CEO Ordina).

De Nationale Branchecongressen
Parallel aan De Nationale Carrièrebeurs is er een achttal branchecongressen: Het Nationaal Accountantscongres, Het Nationaal Bank- & Verzekeringscongres, Het Nationaal Farmaciecongres, Het Nationaal Ingenieurscongres, Het Nationaal IT-congres, Het Nationaal Juristencongres, Het Nationaal Mastercongres en Het Nationaal Overheidscongres. Een aantal vooraanstaande topmannen en -vrouwen zullen spreken op één van deze branchecongressen. Zo nemen de bekende strafpleiters Jan Sjöcrona (Sjöcrona Van Stigt) en Cees Korvinus (Korvinus Abeln Advocaten) deel aan de workshop op 'De strafpleiter spreekt'. De toptalenten Maureen Sarucco (Overheidsmanager van het Jaar 2007) en Wassila Hachchi (Jonge Ambtenaar van het Jaar 2007) vertellen over werken bij de overheid. Ook de topsprekers als Arie de Hond (Getronics PinkRoccade), Rudolf van Olden (Medisch directeur GlaxoSmithKline), Huub Bakker (Enterprise Architect Atos Origin), Leo Visser (Lid van de Raad van Bestuur Koninklijke Haskoning Groep BV) en Bart Jonker (directeur en aandeelhouder Grant Thornton) zullen op De Nationale Carrièrebeurs aanwezig zijn.

Optredens
De Nationale Carrièrebeurs wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd. De beursvloer wordt geopend door tophockeyster en hét gezicht van de Rabobank Fatima Moreira de Melo samen met gastvrouw Nicolette van Dam. De Nationale Carrièrebeurs wordt op beide dagen afgesloten met een spetterend optreden van Nick & Simon op vrijdag 14 maart en Re-Play op zaterdag 15 maart. De Nationale Carrièrebeurs is beide dagen geopend van 9.30 - 17.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.carrierebeurs.nl en op www.branchecongressen.nl.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events
Naast De Nationale Carrièrebeurs en de acht Nationale Branchecongressen organiseert Memory Events ook Het Jobnet Career Event, Carrièrebeurs Overheid en DiversityWorks. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleiderschap in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.