Bont voor Dieren



--- PERSUITNODIGING ---

Zeehondenactie Bont voor Dieren: 'Sing a Seal Song'

Canada verhoogt quotum voor zeehondenjacht

Amsterdam, 11 maart 2008 - Onder het motto 'Sing a Seal Song' voert Bont voor Dieren op vrijdagmiddag 14 maart bij de Canadese ambassade in Den Haag actie tegen de zeehondenjacht in Canada. Onder leiding van actrice Karen van Holst Pellekaan zal een zeehondenkoor klassiekers tegen de zeehondenjacht zingen. Ook toont Bont voor Dieren beeldmateriaal van de jacht. Deze week vinden over de hele wereld acties tegen de zeehondenjacht plaats.

Gisteren maakte Canada het quotum voor dit jachtseizoen bekend: 275.000 zadelrobben mogen worden doodgeknuppeld. Dat is 5.000 dieren meer dan verleden jaar. 'Een zorgwekkende ontwikkeling die het des te belangrijker maakt om deze week weer actie te voeren tegen Canada', aldus Claudia Linssen, directeur van Bont voor Dieren. De zeehondenjacht zal binnenkort weer van start gaan in het oosten van Canada. Van de zeehonden die gedood worden is 95% tussen de 12 dagen en 12 weken oud.

Nederland heeft sinds verleden jaar, mede door een jarenlange campagne en lobby van Bont voor Dieren, een import- en handelsverbod op producten van klapmutsen en zadelrobben. Ook België, Slovenië en Kroatië hebben sinds enige tijd een dergelijk verbod en andere Europese landen, zoals Oostenrijk, Italië en Duitsland, zijn bezig een verbod in te voeren.

Bont voor Dieren wil met deze actie bijdragen aan de internationale druk op Canada om de jacht zo snel mogelijk te beëindigen. Canada is erg gevoelig voor kritiek uit het buitenland. Dat bleek verleden jaar weer toen de Canadese ambassade in Nederland enkele van top tot teen in zeehondenbont gehulde jagers had overgevlogen voor een kleine tegendemonstratie.

Datum: vrijdag 14 maart 2008
Tijdstip: 13.15 uur - 13.45 uur
Adres: Plein 1813 (tegenover de ambassade: Sophialaan 7), Den Haag.


----------