Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Studium Generale Zeeland: nieuw platform voor academische vorming

De Hogeschool Zeeland in Vlissingen en de Roosevelt Academy in Middelburg hebben de krachten gebundeld en het Studium Generale Zeeland (SGZ) opgericht. Net als op vrijwel alle Nederlandse universiteiten en enkele hogescholen is SGZ bedoeld om de (academische) vorming van studenten en docenten/medewerkers buiten het reguliere studieprogramma om te bevorderen. Tegelijkertijd zoekt SGZ aansluiting met de buitenwereld: SGZ-activiteiten zijn daarom ook toegankelijk voor overige belangstellenden in Zeeland en daarbuiten.

Vanaf het academisch jaar 2008-2009 zal een uitgebreid Studium Generale programma worden opgezet met film- en debatavonden, lezingen, een all-night American Election Party/Breakfast (i.s.m. het Roosevelt Study Center, de Amerikaanse Ambassade in Den Haag en een aantal studentencommissies, aangesloten bij de Roosevelt Academy Student Association (RASA)), concerten en symposia. Ook zal nauw worden samengewerkt met HZ-Cult, het culturele programma van de Hogeschool Zeeland, en naar verwachting op termijn met andere culturele en maatschappelijke instellingen of bedrijven in de provincie, waaronder de Zeeuwse Bibliotheek, het Kennis Netwerk Delta Water, de Drvkkery, de Provincie Zeeland en Scoop.

Tot de zomer van 2008 biedt SGZ alvast een voorproefje met een gevarieerd programma van lezingen, exposities en concerten. In de aanloop naar de Four Freedoms Awards uitreiking wordt bijvoorbeeld een serie zg. "Clingendael Lectures" aangeboden met vooraanstaande sprekers als Ed. van Thijn, Coby van der Linde en Jan Rood. Voorts geven vijf Roosevelt Academy Performing Arts studenten een voorjaarsconcert in de Burgerzaal van het voormalige Middelburgse stadhuis. De meeste SGZ-activiteiten zijn gratis toegankelijk (tenzij nadrukkelijk anders vermeld).

Studium Generale Zeeland wordt officieel gelanceerd tijdens de opening van de fototentoonstelling Critical Photography door dr. Rolando Vázquez (universitair docent aan de Roosevelt Academy) op vrijdag 14 maart a.s. in de Binnentuin van boekhandel de Drvkkery in Middelburg. Aanvang: 16.00 uur.

Meer informatie over Studium Generale Zeeland en het voorjaarsprogramma is te vinden op www.roac.nl/sgz of per e-mail verkrijgbaar via sgz@roac.nl.

Einde persbericht /
13 maart 2008

Noot voor de redactie,