Dienstenbond CNV

Nieuws

13 maart 2008

Uitbesteding retourencentra Albert Heijn

Albert Heijn heeft deze week aan CNV Dienstenbond en aan medewerkers meegedeeld dat nog dit jaar de retourencentra in de distributiecentra uitbesteed gaan worden. CNV Dienstenbond heeft aangegeven over de gevolgen van de medewerkers te willen praten.

Reeds vorig jaar zijn de plannen voor de uitbesteding van de retourencentra bekend gemaakt. Albert Heijn wil zich in de distributieorganisatie richten op de kernactiviteiten en retouren hoort daar niet bij. In DC Zwolle was men vergevorderd met de uitbesteding tot op het laatste moment de potentiële koper zich terugtrok.

In de plannen van Albert Heijn zal het retourencentrum in Zwolle reeds voor de zomer verkocht gaan worden. De centra in DC Tilburg en DC Zaandam worden in de loop van 2008, maar voor het einde van het jaar verkocht.
Ook in DC Pijnacker zal er wat veranderen; het retourencentrum in Pijnacker is reeds uitbesteed, maar zal in 2008 ook uit het DC gaan.

CNV Dienstenbond is betrokken geweest bij een Sociaal Plan bij de vorige pogingen tot uitbesteding in Zwolle. Ook nu zullen wij weer praten over een Sociaal Plan. Eind maart wil AH volgens planning met bonden praten. Omdat AH een baangarantie geeft, is niet duidelijk hoe het Sociaal Plan eruit zal zien, al wil AH tenminste naar gelijkwaardigheid van afspraken. Overigens heeft de Ondernemingsraad dat ook als voorwaarde voor een overname gesteld.

CNV Dienstenbond onderhandeld voor de leden, we zitten er bovenop. Ontwikkelingen gaan snel in de distributieorganisatie, dan is het goed om een vakbond te hebben die weet waar het over gaat. Maak uw ongeorganiseerde collega lid. Nu krijgen zij de eerste drie maanden gratis het lidmaatschap cadeau!

Voor vragen en/of opmerkingen, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma Telefoon: 023 - 5651052of e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl. Voor meer informatie zie ook onze website: www.cnvdienstenbond.nl