Arcadis NV

PERSBERICHT
ARCADIS NV

Arnhem, 14 maart 2008

ARCADIS WINT GRiP® CONTRACT VAN $10 MILJOEN VOOR
AMERIKAANSE LEGER

ARCADIS, de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een contract heeft gewonnen ter waarde van bijna $ 10 miljoen voor de sanering volgens de GRiP® aanpak van het terrein van de Radford Army Ammunitions Plant (RAAP), in opdracht van het Amerikaanse legeronderdeel verantwoordelijk voor milieuzaken (USAEC).

De fabriek ligt circa 60 kilometer ten westen van Roanoke, Virginia, en is opgericht in 1941 met als belangrijkste activiteit het fabriceren van drijfstoffen voor gebruik in munitie. De sanering zal vooral gericht zijn op het opruimen van de resten van explosieven en van metaalresiduen. Deze bevinden zich op een aantal plaatsen verspreid over twee gebieden die ongeveer 10 kilometer uit elkaar liggen: de belangrijkste productielocatie 'the Main Manufacturing Area' en een onderdeel genaamd New River Unit. Het Amerikaanse leger wil met dit contract milieuschade herstellen en in samenwerking met het Amerikaanse milieuministerie en de milieuautoriteiten van de staat Virginia de saneringstijd aanzienlijk bekorten en daarmee kosten besparen.

Als een marktleider op het gebied van bodemsanering, zal ARCADIS haar expertise op het gebied van sedimenten en risicoanalyse inzetten en gebruik maken van innovatieve technologieën om de gewenste eindtoestand op zo kort mogelijke termijn te bereiken.

"We waarderen het dat we opnieuw de mogelijkheid krijgen onze innovatieve aanpak en uitgebreide ervaring toe te passen op deze locatie en het leger te helpen haar milieudoelen te bereiken", zei Steve Blake, verantwoordelijk voor de Amerikaanse operaties van ARCADIS. "We kunnen dit doen vanwege meer dan tien jaar ervaring met onze succesvolle GRiP® aanpak voor moeilijke locaties. We hebben er vertrouwen in dat we deze hoogwaardige dienstverlening verder kunnen uitbreiden, aangezien het leger doorgaat met toepassing van deze gegarandeerde aanpak voor haar verontreinigde locaties".

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, ontwerpen, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur - Milieu - Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 13.000 mensen en E 1,5 miljard omzet. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Verantwoordelijk en betrokken, denken en doen. Resultaat telt. www.arcadis-global.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Joost Slooten, ARCADIS NV, tel: 026-3778604; mobiel 06-2706-1880; e-mail: j.slooten@arcadis.nl

Nieuwe Stationsstraat 10
Postbus 33
6800 LE Arnhem
Tel 026 3778 292
Fax 026 4438 381
www.arcadis-global.com


---- --