Ingezonden persbericht


Persbericht

Bløf kleding geproduceerd volgens normen van MADE-BY

De Zeeuwse band Bløf zal vanaf dit voorjaar zijn complete merchandise kledinglijn duurzaam laten produceren. Hiervoor ging de band een samenwerking aan met MADE-BY, het label voor duurzaam geproduceerde kleding. De eerste duurzaam geproduceerde items werden gisteravond in de Heineken Music Hall aan de band overhandigd.

De kledinglijn die bestaat uit katoenen shirt en sweaters, wordt geproduceerd door M'Braze, een van de bij MADE-BY aangesloten kledingmerken. Dit gebeurt volgens de richtlijnen van MADE-BY: gemaakt van biologisch geteelde katoen en geproduceerd in fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. Hiermee draagt de band bij aan betere omstandigheden voor de makers van de kleding en wordt het milieu in de productielanden niet aangetast.

Met behulp van het MADE-BY Track & Trace systeem is te zien door wie en waar de kleding gemaakt is. In elk kledingstuk zit een code. Met deze code kan men op internet de makers ervan achterhalen: van de boer die de katoen geplukt heeft tot en met de persoon die het kledingstuk in elkaar genaaid heeft.

Bløf staat er om bekend zich vaker in te zetten voor een betere wereld. Zo zijn de openlucht concerten Concert At Sea en het concert in het PSV-stadion in 2007 klimaatneutraal opgeleverd, zet de band zich in voor Tibet en zal er vanaf 1 april een fonds opgericht worden, waarin Bløf een aantal projecten gaat financieren op terrein van water en energie. Het duurzaam produceren van de kledinglijn sluit hier mooi bij aan. 'We hopen op deze manier onze eigen bijdrage te kunnen leveren aan een eerlijker wereld', aldus Bløf-manager Frank van der Meijden.

Mark Huis in 't Veld, directeur van MADE-BY: 'Fantastisch dat Bløf zijn kleding met respect voor mens en milieu gaat produceren. Zo draagt de band direct bij aan betere omstandigheden in de productielanden. Bovendien kunnen de bandleden door hun bekendheid het draagvlak voor duurzame kleding een flinke push geven.'

De kledinglijn van Bløf is verkrijgbaar bij concerten en via de website.

MADE-BY is een overkoepelend label voor duurzaam geproduceerde mode. Samen met de aangesloten modemerken, waaronder Edun (van pop-icoon Bono), Jackpot, Kuyichi en Nomad, werkt MADE-BY aan het verbeteren van de milieu- en arbeidsomstandigheden in de hele productieketen. Dit gebeurt o.a. door het gebruik van biologische katoen en samenwerking met fabrieken met goede arbeidsomstandigheden. De kleding van deze merken is herkenbaar aan het blauwe MADE-BY knoopje. In 2008 zal MADE-BY kantoren openen Duitsland en de UK. Kijk voor meer informatie op MADE-BY.nl.

----------