Ingezonden persbericht



Microsoft verlaagt de consumentenadviesprijs van de Xbox 360 in europa

Met een consumentenprijs die begint bij ¤199,99 kunnen nu nog meer mensen in Europa genieten van de high-definiton gaming- en entertainmentervaring die Xbox 360 biedt.

Schiphol-Rijk - Maandag 10 maart, 2008 - Microsoft kondigt vandaag de verlaging aan van de consumentenadviesprijs (CAP) voor alle Xbox 360 spelcomputers in Europa. Nu het instapmodel een consumentenadviesprijs krijgt van ¤199,99, bereikt Xbox 360 de massamarkt en heeft het iets te bieden voor elke interesse en elk budget.

Vanaf vrijdag 14 maart zal de versie van de Xbox 360 met een 20GB harde schijf en een draadloze controller, een consumentenadviesprijs hebben van ¤80.

Xbox 360 is de nummer één next-generation spelcomputer in EMEA, met een aandeel van 42% van de huidige markt . Xbox 360 heeft de grootste aantal verkochte games per spelcomputer (7,0) in Europa (PS3: 3.8; Wii: 3.5) na 26 maanden op de markt te zijn(1).

De nieuwe consumentenadviesprijzen zijn onderdeel van Microsofts doorlopende strategie om het ultieme in high-definiton gaming en entertainment beschikbaar te stellen voor een nog breder publiek, met een aanbod voor iedereen:


* Beste keuze voor gezinnen:

o Xbox 360 groeit, net als een gezin, met het aanbieden van games en entertainment voor elk lid van het gezin - van films tot games tot muziekvideo's.

o Met meer dan 150 3+ geschatte(2) games en een niet te evenaren ouderlijk toezicht, kunnen ouders gerust zijn wanneer hun kinderen op een Xbox 360 spelen.


* Meest diverse entertainment:

o Xbox 360 biedt een grote keuze in high-definition entertainment.

o Xbox Live Video Store biedt een bredere variëteit aan films om te downloaden, zowel in HD als in SD, wat garant staat voor geweldige entertainment in de woonkamer.

o Het is zowel gemakkelijk om video's en foto's te bekijken en te beleven op Xbox 360 als het draadloos verbinden met een Windows Media Center Computer om content te delen.


* De beste games:

o Aan het einde van het jaar zullen er meer dan 1.000 games beschikbaar zijn op Xbox 360, met iets voor elk vaardigheidsniveau, interesse en smaak.

o Nieuwe community games stellen gamers in staat om het beste van onafhankelijke games te testen, die zorgen voor innovatieve nieuwe manieren om te spelen en genieten.

o Blockbuster franchises als Grand Theft Auto IV, met exclusieve downloadable verhaallijnen op Xbox LIVE, en Rock Band maken Xbox 360 deze lente the place to be.

o De Xbox 360 exclusieve games voor 2008, waaronder Fable 2, Gears of War 2 en Too Human, zetten nieuwe standaarden voor next-generation gaming.

'Xbox 360 betreedt nu de massamarkt in Europa' , zegt Chris Lewis, Vice President, Microsoft Interactive Entertainment Business Europa. 'We hebben verscheidene belangrijke mijlpalen bereikt én overtroffen, die onderdeel zijn van onze langetermijnstrategie om de kritieke massa in Europa te behalen. Bovendien biedt ons portfolio nu de soort mainstream entertainment ervaringen die voor een breder bereik van Xbox 360 zullen zorgen. Deze factoren zorgen ervoor dat wij onze strategie om de markt voor Xbox 360 te verbreden, kunnen uitvoeren zoals gepland.'

'We gaan door met het aanbieden van intense gaming-ervaringen voor gamers - maar we zijn nu geprijsd op een manier die heet mogelijk maakt dat nieuwe consumenten voor zichzelf zullen uitvinden waarom Xbox 360 het ultieme is in high-definition entertainment', zegt Lewis. 'Het verleden laat zien dat ¤199 de prijs is waarbij het publiek voorr spelcomputers uitbreidt, en met deze nieuwe consumentadviesprijzen zijn we klaar om meer consumenten in de wereld van Xbox 360 te brengen.'

# # #