Ingezonden persbericht

Kaskraker nu gratis in bioscoop MustSee

In aantocht naar Pasen zal de kaskraker The Passion of the Christ opnieuw worden vertoond. De aangrijpende film, die wereldwijd miljoenen bezoekers trok, gaat over de laatste twaalf uur van het leven van Jezus. Wie de film destijds toch heeft gemist, heeft geluk. Want vrijdagavond 14 maart om 21:30 uur draait de film nog één keer in de bioscoop. En uniek: gratis. Dat gebeurd op particulier initiatief van Delftenaar Paul de Jong (27). "Om mensen tot nadenken te zetten over de essentie van Pasen."

De gratis vertoning van The Passion of the Christ is een lang gekoesterde wens van Paul de Jong. Met behulp van bedrijven, kerken en vrienden heeft hij het voor elkaar gekregen. Op vrijdag 14 maart huurt hij de grootste zaal van bioscoop MustSee. Zoiets is uniek. Zeker omdat het om een kaskraker gaat. "Het is niet zomaar een film, maar een zeer aangrijpende film. Het is indrukwekkend om te zien hoe Jezus de laatste twaalf uur van Jezus leven hier op aarde eruit zag. Gemarteld, door vrienden verraden en zelfs door God verlaten. Dat is niet voor te stellen. Maar deze film geeft wel een indruk hoe moeilijk dat geweest moet zijn."

De film wordt één week voor goede vrijdag vertoond. Dan herdenken christenen het lijden van Jezus en zijn kruisiging, het onderwerp dat in de film centraal staat. Met de gratis vertoning hoopt Paul de Jong mensen tot nadenken over de betekenis van Pasen. Uit onderzoek in 2007 blijkt dat 44% van de Nederlanders niet weet welke bijbelse gebeurtenis met Pasen wordt gevierd.

De Jong heeft de vertoning georganiseerd met hulp van de twintig plusgroep Xperiment. Hij kreeg verder bijval van TopTech, een bedrijf dat als één van de beste bedrijven wordt gezien als intermediair van technisch personeel. TopTech is hoofdsponsor van de gratis vertoning.

Alhoewel er nog voldoende kaarten beschikbaar zijn, worden mensen wél aangeraden om vooraf een gratis kaartje te bestellen via www.gratisbios.nl.