Gemeente Gilze en Rijen

Ook in 2008 gaan we weer opzoomeren

Iedereen kent wel de landelijke actie Nederland Schoon met de groen-blauwe tonnen bij de diverse winkels. Al is het winter we zijn alweer met het voorjaar bezig. Ieder jaar organiseren we in het voorjaar Opzoomerdag. Zo ook in 2008. We hebben aansluiting gezocht bij de landelijke dag. Deze wordt gehouden op 15 maart 2008. Alle buurtverenigingen in Gilze en Rijen hebben een brief plus formulier gekregen om aan te geven wat zij graag op deze Opzoomerdag willen doen.

Wat is Opzoomeren
De term opzoomeren is afgeleid van de Opzoomerlaan in Rotterdam. In deze straat tierde de prostitutie en de drugshandel welig en het was er onveilig. Een opbouwwerker kwam op het idee om aan de bewoners buitenverlichting te verstrekken. De straat werd lichter, de prostitutie en de drugshandel verdween. De buurt knapte zienderogen op en werd weer een leefbare straat.

De term opzoomeren is overgebleven. In Gilze en Rijen staat deze term voor het zomerklaar maken van de wijk of de straat. Er wordt zwerfvuil opgeruimd, banken worden geschilderd, speeltoestellen krijgen een opknapbeurt. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. Tussendoor wordt de inwendige mens door de gemeente niet vergeten en er is aan het einde van de dag een leuk presentje voor alle deelnemers.

Informatie
Op dit moment zijn we druk bezig om het programma voor deze dag voor te bereiden. Wie zijn we? Dat is de gemeente Gilze en Rijen, Woonstichting Leyakkers en de wijkagenten en natuurlijk niet te vergeten de actieve inwoners van de buurt of een straat. Wilt u meer informatie over dit evenement dan kunt u zich wenden tot John Merkus, coördinator wijk- en buurtbeheer tel. Nr. 0161-290238

Of per e-mail GJ.Merkus@gilzerijen.nl