Ingezonden persbericht


Persbericht

Première jeugdconcert 'Ogen Dicht?'
Klassiek concert met een jazzy randje voor iedereen vanaf 6 jaar

Amsterdam, 11 februari 2008. - Op 15 en 16 maart beleeft het jeugdconcert Ogen Dicht? zijn premièreweekend in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. In deze productie gaat een, ook in het dagelijks leven, blinde vrouw dansend en luisterend op zoek naar wat er op de foto's van haar vader staat. Ze voelt de noten die cellist Gregor Horsch speelt. Beweegt met danser Andreas Denk op de muziek van de eveneens blinde pianist Bert van den Brink. Regisseur Jos van Kan heeft met Ogen Dicht? een concert in het donker gemaakt, waar toch heel wat te zien is.

Stel je voor dat je blind bent. Dan weet je niet wat anderen zien. Of zien die eigenlijk ook niet veel? Een foto vertelt alleen een verhaal aan iemand die goed kijkt. Als je blind bent, is het een raadsel waarom mensen naar foto's staren. Dan wil je ook zien wat er op die foto staat. Dan ga je op zoek. Met je vingertoppen, maar vooral ook met je oren.

Jos van Kan is een multidisciplinair regisseur en actief in muziektheater, toneel en opera. Hij schroomt hierbij niet om over de landsgrenzen heen te kijken. Onlangs ging onder zijn regie Cloaca van Maria Goos in première in Duitsland. In 2008 staat de internationale co-productie The Second Goodbye op het programma, die hij maakte in Taiwan.

Productiehuis Jeugdconcerten in Het Concertgebouw
Ogen Dicht? is één van de zeven jeugdconcerten die dit seizoen in het Concertgebouw te zien zijn. Deze concerten worden gemaakt door Productiehuis Jeugdconcerten, voor kinderen van 6-12 jaar. Kinderen kunnen zo op speelse wijze kennis maken met allerlei vormen van levende muziek. De jeugdconcerten in het Concertgebouw vinden op beide dagen van een weekeinde plaats. Er zijn dan steeds twee voorstellingen per dag, om 13.30 uur en 15.30 uur. De concerten duren ongeveer een uur.

Productiehuis Jeugdconcerten wordt gesubsidieerd door het ministerie van OCW. Ogen Dicht? is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+, het ThuisKopie Fonds, de VandenEnde Foundation, het VSBfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Speellijst Ogen Dicht?

* Zaterdag en zondag 15 en 16 maart 2008: het Concertgebouw, Amsterdam (première)
* Zondag 23 maart 2008: Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven.
* Zondag 30 maart 2008: Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leeuwenbergkerk, Utrecht.
* Zondag 6 april 2008, Muziekcentrum, Enschede.
* Zodnag 13 april 2008, Muziekcentrum De Toonzaal, Den Bosch.

Kaarten voor de première kunnen worden gereserveerd via de kassa van het Concertgebouw (tel. 020-6718345) of via www.concertgebouw.nl. Prijzen: ¤8,- (6 tot 15 jr.) / ¤15,- (15 jr. en ouder). Informatie mbt alle concerten is te vinden via de website van het Productiehuis Jeugdconcerten: www.jeugdconcerten.nl.


---