Gemeente Sneek


2008

Doe mee aan de Himmelwike 2008

De gemeente Sneek organiseert dit jaar weer samen met scoutinggroep Tibrag de Himmelwike in Sneek. De Himmelwike is van maandag 10 tot en met zaterdag 15 maart a.s.

In 2004 werd de traditionele Himmeldei voor het eerst uitgebreid naar een hele Himmelwike en niet zonder succes: maar liefst 1.146 leerlingen van 11 scholen en 210 deelnemers aan de zaterdagaktiviteit namen in 2007 deel aan de Himmelwike-activiteiten. Dit jaar weer wil de Himmelwike commissie scholen en burgers van Sneek oproepen om mee te doen met de schoonmaakweek van Sneek.

Aan welke activiteiten kunt u meedoen?
Er vinden verschillende activiteiten plaats waar u aan kunt deelnemen. Hieronder zijn ze op een rijtje gezet.

Door de week van maandag 10 t/m vrijdag 14 maart 2008

Activiteit: Himmeljen van de schoolomgeving
Voor wie: basisscholen en voortgezet onderwijs in Sneek Lesprogramma: de Educatieve vuilniszak
Aanwezige hulpmiddelen: prikstokken, handschoen en vuilniszakken

De Educatieve vuilniszak bestaat uit een lesinstructie, achtergrondinformatie over het ontstaan van afval en zwerfvuil, waarbij wordt gekeken naar de weg van grondstof tot product naar de afvalfase daarvan en een heuse vuilniszak met afval, waarmee de leerlingen in de klas de theorie aan de praktijk kunnen toetsen. Het Himmelprogramma op school wordt afgesloten met een Himmelactie in de schoolomgeving waar alle groepen aan mee kunnen doen. Deelnemende scholen krijgen de Educatieve vuilniszak 1 week van te voren. Het schriftelijk deel van het lesprogramma wordt z.s.m. na aanmelding toegestuurd, zodat de voorbereiding op school alvast kan beginnen.

Zaterdag 15 maart 2008
Activiteit: Himmeljen van het buitenwater van Sneek Tijd: van 08:30 tot 13:00 uur
Voor wie: deelname door jong en oud
Start locatie: scoutinggebouw Scoutinggroep Tibrag, De Top 1, industrieterrein 't Ges, Sneek
Meenemen: waterdichte laarzen of schoenen, regenjas (bij regenachtig weer) en warme kleren.

Openingsactiviteiten van de Himmelwike: wat gaan we doen? Na de aftrap van wethouder Jan Bargboer vaart de "Himmelvloot" met diverse flottieljes af naar de buitenwateren van Sneek. Aldaar worden kinderen en volwassen afgezet om in groepjes met vuilniszakken de oevers en bossages van de Houkesloot en delen van het Sneekermeer en andere waterlocaties te Himmeljen. Na afloop is er gezellig napraten en krijgen de deelnemers een kleine surprise aangeboden onder het genot van de traditionele snert in het scoutinggebouw. Ga naar de site van Himmeldei om u aan te melden bij Jacob Boonstra voor deelname aan de zaterdagactiviteit.
Naar aanleiding van uw aanmelding wordt er contact met u opgenomen.
* Klik hier voor de site van Himmeldei

Opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 29 februari, i.v.m. het vermenigvuldigen van het lesprogramma en het afstemmen van de te gebruiken hulpmiddelen door meerdere deelnemers.
* Klik hier voor een digitaal formulier waar u uw deelnamegegevens kunt invullen.

Meer informatie bij de Himmelwike-commissie
Scoutinggroep Tibrag:
Jacob Boonstra
Singel 45
8601 AH Sneek
Tel. 0515-418 010 of 06-52 61 51 98
Fax. 0515-434 752
E-mail: himmeldei@wanadoo.nl

Gemeente Sneek:
Richard van Benthem
Postbus 10.000
8600 HA Sneek
Marktstraat 15
Tel: 0515-485 346
E-mail : r.v.benthem@sneek.nl