Gemeente Gouda


Verwenbeurt voor Goudse straten (25-2-2008)

Op zaterdag 15 maart a.s. vindt de Landelijke Opschoondag plaats. Ook Gouda doet mee. Bewoners kunnen deze dag hun straat extra verwennen door het verwen-je-straat-pakket aan te vragen bij de gemeente. Samen met buurtbewoners kunnen zij hiermee hun straat eens extra goed schoonmaken.

Visitekaartje

Bewoners rijden, fietsen of lopen er dagelijks doorheen. Huizen grenzen eraan. Kinderen spelen er buiten. Straten zijn belangrijke visitekaartjes voor bewoners en verdienen ook wel eens extra aandacht. Daarom een oproep aan alle Goudse bewoners om hun straat op 15 maart eens extra in het zonnetje te zetten met een schoonmaakbeurt. Cyclus en de gemeente stellen graag materiaal beschikbaar zoals bezems, prikkers, handschoenen enzovoorts.

Doe mee

GeĂŻnteresseerd? Zoek minimaal vijf andere straatbewoners en vul het aanvraagformulier in op www.gouda.nl/verwenjestraatactie. Insturen kan tot en met vrijdag 7 maart. De gemeente trakteert de harde werkers graag op een muzikale versnapering en op broodjes voor een gezamenlijke lunch. Zodat ook de inwendige mens wordt verwend. Bovendien komt Cyclus de hulptroepen versterken met een veegwagen.

Nederland Schoon

De Landelijke Opschoondag vormt de afsluiting van de Week van Nederland Schoon, die plaatsvindt van maandag 10 tot en met vrijdag 14 maart 2008. Meer informatie over deze week staat op www.nederlandschoon.nl.