Gemeente De Marne


Schoonmaakactie in Nationaal Park Lauwersmeer

Op zaterdag 15 maart 2008 organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met het IVN, Camping Lauwersoog, Restaurette Schierzicht, de jachthavens Noordergat en Lunegat, CIV Lauwersoog en de gemeenten De Marne, Dongeradeel en Kollumerland c.a. een grote schoonmaakactie in het Nationaal Park Lauwersmeer.

Ieder jaar komt er veel zwerfvuil in het Lauwersmeergebied terecht. Los van het feit dat dit geen gezicht is, kan het zwerfvuil ook gevaarlijk zijn, met name voor dieren. De landelijke schoonmaakdag wordt aangegrepen om deze schoonmaakactie in dit prachtige natuurgebied te organiseren.

Door het hele gebied zal zwerfvuil opgeruimd worden door vrijwilligers. Voor deze klus zijn veel mensen nodig. Uiteraard zal er voldoende materiaal aanwezig zijn om plezierig en veilig te kunnen werken. Iedereen die het gebied een warm hart toe draagt is van harte welkom.

Praktische informatie:

De dag duurt van 9.00 tot 15.00 uur. De startplaats is Restaurant en Partycentrum Het Booze Wijf, Strandweg 5 te Lauwersoog.

Gaarne vooraf aanmelden bij Staatsbosbeheer Lauwersmeer, telefoon: (0519) 34 51 45 (op werkdagen tussen 9 en 12 uur), of e-mail: s.schuldink@staatsbosbeheer.nl

Deelnemers dienen zelf voor water- en winddichte kleding en schoeisel en een lunch te zorgen. De organisatie zorgt voor koffie en thee aan het begin van de dag. Na afloop is er soep en ontvangen de deelnemers een kleine attentie.