Gemeente Beverwijk


28-02-2008

Beverwijk doet mee aan Landelijke Opschoondag

Zaterdag 15 maart 2008 doet de gemeente Beverwijk mee aan de Landelijke Opschoondag. De gemeenteraad van Beverwijk geeft zaterdag 15 maart tussen 11.00 en 14.00 uur zelf het goede voorbeeld, door in de omgeving van het Stadkantoor en de Wijkerbaan zwerfvuil op te ruimen.

Iedereen mag meedoen
Inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee die hun eigen straatje schoon willen vegen of bedrijven die willen sponsoren kunnen zich aanmelden bij het ServiceBureau Wijkzaken, telefoon 0251-256260, e-mail serviceteam@beverwijk.nl. De materialen, zoals bezems en handschoenen worden samen met de lunch verzorgd door de gemeente Beverwijk. De medewerkers van het serviceteam van de gemeente zorgen ook voor begeleiding en een dagplanning. In deze planning staan verschillende tijdstippen, zoals hoe laat de lunch is en de tijden waarop verschillende sprekers spreken. Ook informeren zij over de locaties waar de verschillende werkzaamheden starten en waar het materiaal geplaatst wordt. Eén van de sponsors van dit schoonmaakfestijn is de Reinunie die onder andere al het verzamelde vuil ophaalt en extra veegmachines inzet. Alle scholen en wijkgroepen in de gemeente zijn uitgenodigd om de actie te ondersteunen. Hierop zijn al vele positieve reacties ontvangen.

Nederland Schoon
De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon in samenwerking met gemeenten en andere organisaties. Veel gemeenten en andere organisaties organiseren in het voorjaar al langer opschoon- of schoonmaakacties. Het signaal dat van dergelijke acties uitgaat is groot, maar wanneer meerdere partijen hun krachten bundelen, wordt het bereik nog groter. Op 15 maart zetten gemeenten, organisaties, verenigingen, bedrijven en individuele vrijwilligers door het hele land tegelijk de schouders eronder en zorgen voor een schonere leefomgeving waardoor iedereen trots kan zijn op een schoner Nederland.